Useita kuolleita Mallorcan saaren rajuissa tulvissa ja sateet jatkuvat edelleen – paikalliset ovat järkyttyneitä ja peloissaan

Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut tulvissa Sant Llorenç des Cardasserin kaupungissa espanjalaisen Mallorcan saaren itäosissa myöhään tiistaina.

Viranomaiset kertoivat El País -lehden mukaan keskiviikkona alkuillasta, että tulvassa kadonnutta pientä poikaa etsitään edelleen.

Lehden mukaan yksi kuolleista on kadonneen pojan äiti. He ja perheen 10-vuotias tytär olivat autossa Sant Llorençissa kun tulva iski. Lehtitietojen mukaan äiti ehti pelastaa tyttärensä autosta.

Tulva tuhosi koteja

Paikalliset ovat kertoneet lehdelle, että tulva on tuhonnut heidän kotinsa täysin. Yli 200 on joutunut jättämään kotinsa.

– Useat ovat majoittuneet urheilutiloihin lähellä sijaitseviin kyliin, kuten Manacor, jossa asumme, kertoi opettaja Joan Juan Roig Lännen Medialle.

Roigin mukaan turma-alueella sataa edelleen. Hänen mukaansa alue oli keskiviikkona hälytystilassa. Roig kertoo, että paikalliset ovat järkyttyneitä ja surullisia tapahtuneesta.

– Olemme hieman peloissamme, sillä alueella asuu läheisiä ystäviämme.

Rajut sateet saivat kuivan joen tulvimaan

Roig oli tiistaina kotonaan Manacorin kylässä noin 5 kilometrin päässä turmapaikasta. Hän kertoi kuulleensa tapauksesta vasta katsottuaan televisiouutisia. Manacorissa satoi ja ukkosti tiistaina, mutta Roigin mukaan vettä tuli vain kymmenesosa siitä, mitä sitä satoi Sant Llorenç des Cardasseriin.

Onnettomuus sai alkunsa, kun kaupungin läpi kulkeva joki tulvi yli äyräidensä rajujen sateiden takia. Vettä satoi vajaassa kahdessa tunnissa yli 20 senttiä. Tulvavesi huuhtoi mukaansa kymmeniä autoja, Roigin mukaan jopa 20 kilometrin päähän. Kaksi kuolleista oli brittejä, jotka olivat turmahetkellä taksissa.

Mittavat pelastustoimet

Armeijan kolme helikopteria ja Hercules-kuljetuskone ja yli sata pelastuseksperttiä lähetettiin paikalle vainukoirien kanssa. Pelastustöitä on haitannut se, että alueella on vielä paljon vettä. Tulvavedet ovat myös saartaneet ihmisiä koteihinsa.

Espanjan pääministeri Pedro Sánchez vieraili alueella Mallorcalla myöhemmin keskiviikkona.

Espanjan parlamentti piti minuutin hiljaisen hetken pääministerin kyselytunnilla keskiviikkona aamupäivällä.

Sateet jatkuvat

Sateiden ennustettiin jatkuvat Baleaarien saarilla keskiviikkona.

Myös kahdelle muulle suomalaisten suosimalle alueelle, Kataloniaan ja Malagan alueelle, ennustettiin rankkasateita.

Joulukuussa 2016 eteläisessä Espanjassa oli rajuja sateita, jotka johtivat pahoihin tulviin ja aiheuttivat useita kuolonuhreja. Malagan lähellä olevien pikkukaupungeissa vettä oli kaduilla paikoitellen vyötärön korkeudelta.

Kommentoi
Luetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat