LM Ranskassa: Poliisi etsi ampujan rikoskumppaneita Pariisin yössä

Poliisin ampuminen ja yhden poliisin vakava haavoittuminen torstai-iltana kello yhdeksän jälkeen Pariisissa käynnisti välittömästi järeät turvatoimet kaupungissa. Ampumisessa loukkaantui lievästi myös toinen poliisi ja yksi turisti, jonka polveen osu luoti.

Lännen Media oli paikalla Pariisin pääkadun Champs Élyséen vieressä, kun poliisilla oli meneillään operaatio ampujan mahdollisten rikoskumppaneiden löytämiseksi.

Heti ampumisen jälkeen poliisi eristi Champs Élyséen ja tiedotti kaupunkilaisia välttämään liikkumista alueella. Paikalla oli arviolta satoja poliiseja, joista osa pukeutui suojavarusteisiin Charles de Gaullen aukion lähellä sijaitsevalla Balzac-kadulla.

Pariisilaiset kerääntyivät eristysnauhan taakse seuraamaan tapahtumia. Osa heistä kuuli ampumisesta ensimmäistä kertaa paikan päällä.

– En pääse kotiini, sanoi Jean-Ralph Adiba.

Adiba oli kuullut tapauksestaan perheeltään, joka soitti hänelle kotoa.

– Järkyttävää ja dramaattista. Olemme kuitenkin maassa, joka toivottaa kaikki tervetulleiksi, olemme avoimia, ja ihmiset eivät kunnioita takaisin edes pientä tippaa, hän sanoi viitaten terroristeihin.

Puolenyön aikaan tapahtumien kulusta tiedettiin, että ainakin yksi tekijä oli avannut tulen poliisiautoa kohti. Ampumisen jälkeen tekijä oli lähtenyt juosten paikalta kohti Riemukaarta. Poliisi sai hänet kiinni ja ampui hänet.

France24-uutiskanavan haastattelema silminnäkijä kuvasi, että iskussa ammuttiin useita kymmeniä kertoja ja että paikalla olleet ihmiset heittäytyivät paniikissa maahan.

Presidentti François Hollande sanoi myöhään illalla olevansa vakuuttunut, että isku liittyy terrorismiin. Pian tämän jälkeen äärijärjestö Islamilainen valtio ilmoittautui sen tekijäksi.

Poliisi tiedotti myöhään torstai-illalla, että Ranskan pääministeri Bernard Cazeneuve oli siirretty turvatoimena Élysée-palatsiin presidentti Hollanden seuraan.

Isku on Ranskassa tällä viikolla jo toinen terroristeihin liittyvä välikohtaus. Ranskan tiedustelupalvelu pidätti Marseillessa Etelä-Ranskassa kaksi äärijärjestö Islamilaisen valtion terroristia, joiden epäillään suunnitelleen iskua presidentinvaalikampanjatilaisuuteen.

Presidentti Hollande vakuutti, että viranomaiset tekevät kaikkensa, jotta mikään ei vaaranna sunnuntaina käytävien presidentinvaalien turvallisuutta.

KATJA IHATSU

Lännen Media

Kommentoi
Luetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu