New Yorkin massiivinen sähkökatko keskeytti Broadway-show't ja pimensi metroasemat Manhattanilla – jopa 73  000 asiakasta oli ilman sähköä

NEW YORK

New Yorkissa Manhattanilla laaja sähkökatko perui lauantai-iltana esityksiä Broadwaylla, katkaisi virrat metroasemilta ja pimensi muun muassa kuuluisan Times Squaren valotaulut.

Vikoja korjattiin pitkin iltaa. Puolilta öin paikallista aikaa eli noin seitsemältä Suomen aikaa kerrottiin, että sähköt oli saatu palautettua.

Pahimmillaan sähköt olivat Con Edison -sähköyhtiön mukaan poikki jopa 73  000 asiakkaalta, kertoo uutiskanava CNN.

Vikoja oli erityisesti Manhattanin länsiosissa. New York Times kertoo, että katko alkoi iltaseitsemän aikoihin paikallista aikaa. Lehden mukaan tuhansia ihmisiä jäi jumiin metroasemille ja hisseihin, ja illanviettäjät kumosivat ravintoloissa juomia älypuhelimiensa valossa.

Katkon syystä ei ole toistaiseksi täyttä varmuutta. New Yorkin pormestari Bill de Blasio kertoi sähköyhtiön uskovan, että katkon aiheutti sähköverkon mekaaninen vika.

–  Jokin vaikuttaa menneen vikaan siinä, kuinka sähköä siirretään kaupungin yhdestä osasta toiseen, Blasio sanoi CNN:n mukaan.

Kadut täyttyivät harhailijoista

Sähköjen mentyä poikki kaupungin pimeille kaduille päätyi harhailemaan kymmeniätuhansia ihmisiä. Monet heistä ryhtyivät ohjaamaan poliisin apuna liikennettä, kun autoilijat jäivät risteyksiin oman onnensa nojaan liikennevalojen pimenemisen vuoksi. Ainakin yhden peruuntuneen Broadway-show'n esiintyjät päättivät esiintyä ilmaiseksi kadulla.

Muun muassa poptähti Jennifer Lopezin keikka Madison Square Gardenissa keskeytyi sähkökatkon vuoksi, kertoo New York Times.

Katko sattui samana päivänä kuin vuoden 1977 valtava sähkökatko, joka vaikutti käytännössä koko kaupunkiin. Tuolloin Times Square pimeni täysin ja liikennevalot ja -merkit olivat poissa käytöstä. Kaupungissa alettiin ryöstellä ja rikkoa paikkoja. Sähköt palasivat kahdenkymmenen viiden tunnin ja useiden satojen pidätysten jälkeen.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat