Greenpeacen mielenosoittajaa retuuttanut brittiministeri hyllytettiin

LONTOO

Britannian apulaisulkoministeri Mark Fieldin kovakouraiset otteet ympäristöjärjestö Greenpeacen mielenosoittajaa vastaan ovat johtaneet hänen siirtämiseensä väliaikaisesti sivuun tehtävistään. Hän ei hoida ministerintehtäväänsä ennen kuin tapahtumat on selvitetty.

Pääministeri Theresa Mayn kanslia ilmoitti Fieldin hyllytyksestä perjantaina.

–  Pääministeri on nähnyt tilanteesta kuvatun videon ja pitää sitä erittäin huolestuttavana, kanslia sanoi tiedotteessaan.

Fieldin toiminta oli jo nostattanut vaatimuksia hänen erottamisestaan, kertoivat muun muassa BBC ja Guardian. Aasian ja Tyynenmeren suhteista vastaava Field kävi juhlapäivällisillä käsiksi mieltään osoittavaan naiseen, joka vaati tehokkaampia toimia ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Paikalla oli useita muitakin Greenpeacen mielenosoittajia.

Välikohtaus tapahtui päivällisillä, joilla valtiovarainministeri Philip Hammonin oli määrä pitää vuotuinen puheensa Britannian taloudesta. Videolla näkyy, miten Field työntää naisen pilaria vasten, tarttuu häntä niskasta kiinni ja retuuttaa hänet ulos salista.

Field pyysi myöhemmin anteeksi toimiaan ja selitti toimineensa "vaistomaisesti". Hän sanoi pelänneensä, että nainen olisi voinut olla aseistautunut.

Useat oppositiopuolueiden parlamentaarikot tuomitsivat Fieldin toimet ja vaativat hänen erottamistaan.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Uusimmat kotimaan uutiset

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat