Vanhojen omakotitalojen hinnat laskussa pääkaupunkiseudulla

HELSINKI

Vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla 2,4 prosenttia huhti-kesäkuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan jaksoon, kertoo Tilastokeskus. Muualla Suomessa hinnoissa nähtiin pieni 0,3 prosentin nousu.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksistä, joka laaditaan Maanmittauslaitoksen kauppahintahintarekisterin perusteella.

Omakotitalon neliöhinta pääkaupunkiseudulla oli toisella neljänneksellä keskimäärin 3  075 euroa, kun koko maan tasolla keskihinta oli 1  610 euroa. Pääkaupunkiseudun ulkopuolisen Suomen keskihinta oli 1  484 euroa.

Kaikkiaan vanhojen omakotitalojen hinnat ovat laskeneet indeksin aloitusvuodesta 2015. Eniten hinnat ovat laskeneet Itä-Suomessa, jossa hintojen kehitystä kuvaava indeksi oli huhti-kesäkuussa pisteluvussa 95,1. Neliömetrin keskihinta oli Itä-Suomessa 1  263 euroa.

Vanhat omakotitalot ovat hinnaltaan kehittyneet toisin kuin kerrostaloasunnot. Kerrostaloasuntojen hinnat ovat koko maan tasolla nousseet seitsemän prosenttia vuoteen 2015 verrattuna ja pääkaupunkiseudulla yli 11 prosenttia samalla jaksolla.

Uudet talot kallistuneet selvästi

Uusien omakotitalojen hinnat nousivat toisella neljänneksellä koko maassa 2,8 prosenttia edellisvuodesta. Tiedot perustuvat rakennuskustannushintaindeksiin sekä ammattimaista ja omatoimista rakentamista kuvaaviin hintatietoihin. Indeksin aloitusvuodesta 2010 hinnat ovat nousseet yli viidenneksen.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat