Runsaat yritysostot painoivat Virian tulosta, näkymät loppuvuoteen vakaat

Viria onnistui säilyttämään liikevaihtonsa kutakuinkin ennallaan lukuisista yritysostoista ja AB Sappan myynnistä huolimatta, selviää yhtiön tiistaina julkistamasta ensimmäisen kvartaalin tuloksesta.

Liikevaihto vuoden ensimmäisellä kolmanneksella oli 24,8 miljoonaa euroa (24,6 vuonna 2018). Tilikauden oikaisu tulos vajosi 610 000 euroa miinukselle. Yhtiön omavaraisuusaste sen sijaan nousi 76,1 prosenttiin (64,1%).

Kaikki luvut eivät ole vertailukelpoisia keskenään viime ja tänä vuonna tehtyjen yrityskauppojen vuoksi. Konsernin liikevoittoa rasittavat yritysostoista aiheutuneet liikearvopoistot ja Virian konsernirakenne on muuttunut merkittävästi ajanjaksolla.

Helmikuussa yhtiö osti tietoturvayhtiö Spellpoint Group Oy:n koko osakekannan.

– Aivan tämän vuoden alussa nostimme omistusosuuttamme Aureolis Oy:stä 70 prosenttiin, ja yhtiö sisältyy jatkossa konsernin tilinpäätökseen tytäryhtiönä. Data-analytiikka- ja business intelligence -palveluita tuottava Aureolis on ollut Virian osakkuusyhtiö vuodesta 2017, kertoo toimitusjohtaja Mika Vihervuori.

Hänen mukaansa liiketoiminta on edennyt odotusten mukaisesti, ja tilauskanta on hyvällä tasolla.

– konserniyhtiöt ovat tehneet alkuvuoden aikana merkittäviä jatkosopimuksia isojen asiakkaiden kanssa, joita ovat esimerkiksi LähiTapiola, KL-kuntahankinnat, OP-ryhmä ja Länsimetro. Asiakaskuntamme on myös laajentunut ja monipuolistunut, mikä osoittaa palveluidemme kilpailukykyä, hän sanoo.

Viria arvioi kuluvan vuoden liikevaihdon pysyvän lähellä vuoden 2018 tasoa. konserniyhtiöt ovat tehneet alkuvuoden aikana merkittäviä jatkosopimuksia isojen asiakkaiden kanssa, joita ovat esimerkiksi LähiTapiola, KL-kuntahankinnat, OP-ryhmä ja Länsimetro. Asiakaskuntamme on myös laajentunut ja monipuolistunut, mikä osoittaa palveluidemme kilpailukykyä.

Viria ilmoittaa aloittaneensa laajan strategiasuunnittelun, jonka tarkoitus on kirkastaa yhtiön perustehtävää.

Lisää aiheesta

Kommentoi
Luetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat