Posti kiistää suunnittelevansa lehdenjakelun lopettamista

HELSINKI

Posti kiistää suunnittelevansa paperilehtien jakelun lopettamista vuonna 2025. Postin mukaan Maaseudun Tulevaisuudessa julkaistua toimitusjohtaja Heikki Malisen lausuntoa on tulkittu väärin.

–  Postin strategiana on pysyä vahvasti mukana lehtijakelussa ja Postilla on pitkäaikaisia sitoumuksia lehtijakelussa, sanoo lehtipalveluista vastaava johtaja Risto Savikko tiedotteessa.

Posti ei ole lopettamassa lehtien jakelua vaan kuljettaa niitä niin kauan kuin asiakkailla on siihen tarvetta, Posti vakuuttaa tiedotteessa.

Haastattelussa Malinen kuvaa Postin mukaan toimintaympäristön muutosta.

–  Paperisia lehtiä toimitamme varmaan pidempään kuin kirjeitä. Kuljetamme painettuja lehtiä ainakin vuosiin 2025–2030 saakka, Malinen sanoi haastattelussa.

Postin mukaan tätä lausuntoa ei pidä tulkita niin, että lehdenjakelu oltaisiin lopettamassa vuonna 2025.

Posti toteaa tiedotteessaan, että digitalisaatio on vähentänyt paperipostin määrää.

–  Esimerkiksi vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla osoitteellisten kirjeiden jakelumäärä väheni 13 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Kirje- ja lehtikuljetusten vähentyminen on laskenut Postin liikevaihtoa.

Pieniä viivästyksiä vielä luvassa

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn eilisiltana päättynyt lakko viivästyttää vielä pientä osaa lähetyksistä loppuviikon aikana, arvioi Posti. Postin mukaan lakkopäivien aikana käytetyt poikkeusjärjestelyt toimivat hyvin, joten lajitteluun ei syntynyt ruuhkaa. Tämänhetkisen arvion mukaan pieneen määrään paketteja, kirjeitä ja lehtiä saattaa tulla viivettä.

Postin poikkeusjärjestelyt voivat aiheuttaa osassa lähetyksiä poikkeavia seurantatietoja, vaikka lähetys kulkee luvatussa aikataulussa.

–  Jollakin tuotteella voi olla tietyksi päiväksi sovittu jakelu, toisilla tuotteilla on useamman päivän aikaikkuna, eli ne ovat meillä käsiteltävänä ja jakelussa useamman päivän ajan. Poikkeustilanteen vuoksi lähetyksiä voi olla normaalia enemmän jakelutoimipaikoissamme, ja se saattaa aiheuttaa paikallisia ja lyhytaikaisia viiveitä jakelussa joidenkin lähetysten osalta, selvittää Postin Ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja tiedotteessa.

Sanomalehtien varhaisjakeluun tai Postin palvelupisteiden toimintaan lakko ei ole vaikuttanut.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat