Tämä pohjalainen on Interpolin etsityimpien listalla

Europol avasi uuden verkkosivun, jossa esitellään Euroopan etsityimpien etsintäkuulutettujen lista. Europe’s Most Wanted Fugitives -listasta löytyy kaksi suomalaista etsintäkuulutettua. Lista on rajatumpi versio Interpolin vastaavasta, josta löytyy myös pohjalaisverta.

Europolin nimeämien suomalaisten etsintäkuulutettujen – Marina Cecilia Kettusen ja Dimitri Allan Lindemanin – lisäksi Interpolin listalta löytyy Ilmajoella vuonna 1977 syntynyt Veli-Matti Vartiainen. Häntä epäillään yhteensä 171 petoksesta.

– Interpolin lista on laajempi. Sieltä löytyy myös Vartiainen. Häntä epäillään kolmesta törkeästä petoksesta, loput ovat petosepäilyjä. Vuodesta 2014 on tämä etsintäkuulutus ollut voimassa. Jutut ovat kertyneet vuodesta 2007 lähtien, kertoo rikosylikomisario Hannu Kautto.

Kauton mukaan on epäilty voi olla Suomen rajojen ulkopuolella.

– Se on mahdollista, ettei hän olisi Suomessa kaikkina aikoina. Tosin jotkut pystyvät piilottelemaan Suomen rajojen sisäpuolellakin kauan aikaa, Kautto kertoo.

Europolin nettisivuston kautta voi lähettää etsintäkuulutuksista vastuussa olevien valtioiden poliisiviranomaisille havaintotietoja listalla esiintyvistä henkilöistä. Sivusto on julkaistu 17 EU-kielellä.

Listalle valikoituu Europolin jäsenvaltioiden poliisiviranomaisten etsintäkuuluttamista henkilöistä erityisesti vakavista rikoksista epäillyt tai tuomitut. Listalla julkaistavat etsintäkuulutukset valitaan kansallisesti. Suomen osalta listaa ylläpitää Keskusrikospoliisi.

Julkaisu on osa Europolin ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams) -verkoston toimintaa, jonka tarkoitus on löytää esitutkintaa tai rangaistuksen täytäntöönpanoa pakoilevat rikolliset ja rikoksesta epäilyt henkilöt.

Kommentoi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Lue päivän lehti

Kirjaudu verkkopalveluun ja lue päivän Ilkka digilehtenä.Luetuimmat
  • Nyt
  • Päivä
  • Viikko