Rattijuoppoja taas liikenteessä: Yksi kolaroi, toinen lähti mopolla ABC:ltä, kolmannella oli etsintäkuulutuksia perässään

Rattijuopot työllistivät Pohjanmaan poliisia jälleen lauantaina.

Lauantaina iltapäivällä kello 16 aikaan hälytyskeskus ilmoitti rattijuopon aiheuttamasta liikenneonnettomuudesta Nurmonjoentiellä Seinäjoella.

Poliisin mukaan seinäjokelainen 65-vuotias mies oli peruuttanut henkilöautolla kiinteistön pihasta Nurmonjoentielle ja hän oli törmännyt tiellä ajaneen seinäjokelaisen 30-vuotiaan naisen henkilöauton vasempaan kylkeen.

Molemmat henkilöautot vaurioituivat, mutta henkilövahingoilta onneksi säästyttiin. Poliisipartio puhallutti epäillyn rattijuopon ja tulos oli 0,94 mg/ l.

Poliisi otti miehen kiinni ja kuljetti Seinäjoen poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, joka näytti lukemaa 0,83 mg/ l.

Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Tutkinta jatkuu liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä rattijuopumuksena.

Lauantaina illalla kello 20 aikoihin poliisi sai hälytyskeskukselta ilmoituksen, että Jalasjärvellä ABC-huoltamon pihasta oli lähtenyt paikkakuntalainen 65-vuotias mies humalassa mopolla liikenteeseen.

Paikkakunnalla toimiva vartija lähti autolla seuraamaan epäiltyä rattijuoppoa. Lyhyen ajon jälkeen mopoilija pysähtyi R-kioskin lähistölle, jossa vartija esti mopoilijan ajon jatkumisen.

Poliisipartio saapui paikalle ja mopoilija puhalsi 1,5 promillen lukemat. Poliisi otti epäillyn rattijuopon kiinni ja kuljetti hänet Seinäjoen poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,75 mg/ l. Tulevan yön epäilty vietti poliisivankilan suojissa selvitellen päätään.

Ähtärin keskustassa Ostolantiellä lauantaina kello 22 aikaan poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettajana toiminut 26-vuotias juupajokelaisnainen puhalsi tarkkuusalkometrikokeessa 0,75 mg/ l.

Poliisi otti naisen kiinni ja kuljetti hänet verikokeeseen Alavuden terveyskeskukseen. Poliisin alustavassa selvittelyssä ilmeni, että nainen oli jäänyt toistakymmentä kertaa vuoden aikana kiinni siitä, että kuljetti ajoneuvoa ilman ajo-oikeutta.

Hänellä oli myös useita etsintäkuulutuksia perässään. Poliisin tutkimuksissa selvisi myös, että nainen oli käyttänyt kannabista. Auton omistaja, 26-vuotias Virroilta kotoisin oleva mies istui apukuljettajana. Häntä epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle. Myös hänellä oli etsintäkuulutuksia perässä.

Lisäksi miestä epäillään ajoneuvorikkomuksesta, koska hän on jättänyt auton omistajana tekemättä rekisteritietoilmoituksen.

Naisen kohdalla poliisi jatkaa tutkintaa rikosnimikkeillä törkeä rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikos.

Poliisi kuljetti rikoksesta epäillyt henkilöt Seinäjoen poliisivankilaan.

Kommentoi
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lue päivän lehti

Kirjaudu verkkopalveluun ja lue päivän Ilkka digilehtenä.
Luetuimmat
  • Nyt
  • Päivä
  • Viikko