Putkaan joutui uutenavuonna kymmeniä, Lapualla nuoret vahingoittivat poliisiautoa

Putkat täyttyivät uutenavuonna Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella. Jo uudenvuodenpäivänä poliisi tiedotti hurjia lukemia poliisille tulleista tehtävistä. Nyt tilanne on tarkentunut entisestään.

31.12.-1.1. välisenä aikana poliisin hoteissa oli kaikkiaan 53 henkilöä. Heistä 32 oli poliisilakiperusteisesti kiinniotettuja humalaista ja 21 rikosperusteisesti putkaan toimitettuja.

– Normaalina viikonloppuna lukemat ovat huomattavasti pienemmät, toteaa komisario Pasi Sillanpää Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Näistä 50:stä putkassa olleesta useampikin päätyi poliisin pahnoille Lapuan Simpsiöltä. Sillanpään mukaan joukko nuoria aikuisia oli kerääntynyt Simpsiölle mökille viettämään uuttavuotta. Juhlinta karkasi ilmeisesti käsistä, sillä poliisi kutsuttiin paikalle.

– Sieltä tuli useampi poliisin säilöön. Ehtivät poliisin autoakin vähän vahingoittaa.

Pohjanmaan poliisin uusivuosi oli melko rauhallinen puoleen yöhön saakka. Sitten repesi, kuvaa Pohjanmaan poliisi kokonaistilannetta.

Kaikkiaan Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella oli uudenvuodenaaton illan kello 18 ja uudenvuodenpäivän aamun kello 6 välillä 286 tehtävää.

– Se on paljon, tuumaa Sillanpää.

Häiriötehtäviä oli hieman vajaa 60, kotihälytyksiä 43 ja rattijuopumusilmoituksia 15. Sillanpään mukaan hälytysmäärät kertovat siitä, että ihmiset ovat nauttineet liikaa alkoholia.

– Ei osata juoda kohtuudella.

Jotain positiivistakin: vahingontekoja oli samana aikana yllättävän vähän.

Alajärvellä paperinkeräyksen lehdet sytytettiin aattona palamaan kello 20 aikaan. Laihialla taas Kirkonkylän koulun lehtiroskis kärysi.

Kokkolassa ekopiste syttyi tuleen.

Lisäksi joku käristi postilaatikkoa Vaasassa.

JATTA LAPINKANGAS

Kommentoi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Lue päivän lehti

Kirjaudu verkkopalveluun ja lue päivän Ilkka digilehtenä.


Luetuimmat
  • Nyt
  • Päivä
  • Viikko