Poliisi kumoaa huhut: Kukaan ei ole yrittänyt ryöstää bussia Vaasassa

Pohjanmaan poliisilaitos kumoaa huhut, joiden mukaan turvapaikanhakijat olisivat ryöstäneet tai yrittäneet ryöstää bussikuskin Vaasan kantakaupungissa perjantaina illalla 13.11.

Vaasassa liikkuvan huhun mukaan useat ulkomaalaiset olisivat yrittäneet ryöstää bussin kuljettajan ja että bussi olisi jouduttu jättämään kadun varteen Ristinummella. Huhupuheen mukaan epäillyt juoksivat poliisia karkuun.

Poliisin mukaan huhuissa ei ole perää.

– Olen ollut yhteydessä Vaasan tutkintaosastoon, eikä tällaista ryöstöä tai yritystä ole heidän tietojensa mukaan tapahtunut, kertoo komisario Pasi Sillanpää Pohjanmaan poliisin tilannekeskuksesta.

Ryöstöä tai sellaisen yritystä ei ole tapahtunut myöskään Vaasan paikallisliikenteen mukaan. Liikennepäällikkö Mika Joen mukaan kyseisenä iltana sattui välikohtaus, jossa jotkut matkustajat olivat soittaneet suutaan bussinkuljettajalle. Tapaus ei kuitenkaan vaatinut poliisia.

– Ei ole käyty käsiksi, ei ole yritetty viedä rahaa. Mitään ryöstöyritystä ei ole tapahtunut, Joki sanoo.

Hänen mukaansa riitaisat välikohtaukset ovat paikallisbussiliikenteessä äärimmäisen harvinaisia.

– Joskus joku bussikuski saattaa kuulla jotain ihon väristään. Taitaa olla noin viisi vuotta, kun viimeksi tuli asiakkaiden kesken tappelu bussissa, Mika Joki kertoo.

SARIANNE TEKONIEMI

Kommentoi
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lue päivän lehti

Kirjaudu verkkopalveluun ja lue päivän Ilkka digilehtenä.


Suosituimmat
  • Nyt
  • Päivä
  • Viikko