NTM:n tehtaalla syttyi uhkaava tulipalo maalausboksissa – Kaksi työntekijää hengitti savua

Närpiössä Kristiinankaupungintiellä sijaitsevassa jätekuljetusautoja valmistavassa NTM:n tehtaassa syttyi iltapäivällä tulipalo. Palossa kaksi työntekijää hengitti savua, mutta he eivät joutuneet sairaalahoitoon.

Päivystävä paloesimies Magnus Hällbacka kertoo, että palo syttyi tehtaan ilmastointiputkistossa. Tehdas kärsi savuvahinkoja ja ilmastointiputket vahingoittuivat, mutta kukaan ei loukkaantunut vakavasti tulipalossa.

Palo syttyi putkistossa tehtaan maalausboksissa.

– Kaksi työntekijää oli iltavuorossa. He olivat maalaushommissa maalausboksissa. Työntekijät olivat juuri ottaneet yhden projektin ulos ja tuoneet toisen sisään. Tämän jälkeen he menivät tauolle. Kun he palasivat, he huomasivat savun, Hällbacka kertoo.

automaattihälytys pärähti soimaan tehtaassa ja palokunta sai tästä tiedon. Paikalle lähti heti kaksikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä, sillä metallialan tehtaassa syttynyt tulipalo saattaa levitä nopeasti ja aiheuttaa isot vahingot.

Pelastuslaitos sai rajattua palon ilmastointiputkistoon. Muutama yrityksen auto jouduttiin siirtämään ulos, mutta ilmastointijärjestelmän vahingoittumista lukuun ottamatta noin 2 000 neliön kokoinen tehdas säästyi vahingoilta.

Kello kuuden jälkeen illalla tehtaassa oli meneillään savutuuletus.

SARIANNE TEKONIEMI

Kommentoi
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lue päivän lehti

Kirjaudu verkkopalveluun ja lue päivän Ilkka digilehtenä.
Luetuimmat
  • Nyt
  • Päivä
  • Viikko