Nainen ja mies vangittiin epäiltynä paloittelumurhasta – saavat pitää yhteyttä vain asianajajaansa

Pietarsaarelainen 42-vuotias mies ja 45-vuotias nainen vangittiin tänään Pohjanmaan käräjäoikeudessa murhasta epäiltynä.

Käräjäoikeus teki vangitsemispäätöksen todennäköisin syin, eli vahvalla näytöllä. Syyte miestä sekä naista vastaan on nostettava 28. huhtikuuta mennessä.

Vangittujen yhteydenpitoa määrättiin rajoitettavaksi niin, että he saavat pitää yhteyttä vain asianajajaansa. Mahdolliset syytteet käsitellään myöhemmin Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

STT:n tietojen mukaan molemmilla epäillyillä on aiempia tuomioita. Miehen rikosrekisteri on pidempi. Hänet on tuomittu aiemmin muun muassa väkivaltarikoksista, huumausainerikoksista, ryöstöstä sekä useista törkeistä rattijuopumuksista ja muista liikennerikoksista.

Miestä on syytetty myös nyt vangitun naisen pahoinpitelystä, mutta STT:n näkemien tuomioiden osalta syytteet on hylätty. STT ei saanut vielä maanantaina kaikkia pyytämiään ratkaisuja käyttöönsä.

Miehen erään aiemmin saaman käräjätuomion mukaan he ovat olleet naimisissa. Tästä kielii sekin, että molemmilla on sama sukunimi ja naisella on aiemmin ollut eri sukunimi. Mies on puolestaan aiemmin vaihtanut etunimeään.

Vangittu kaksikko otettiin kiinni viime torstain ja perjantain välisenä yönä epäiltyinä yli 50-vuotiaan miehen surmaamisesta Pietarsaaressa. Epäillyt ovat poliisin mukaan uhrin tuttavia.

Poliisi alkoi tutkia tapausta torstaina iltapäivällä, kun poliisipartio havaitsi rutiiniluontoisella tehtävällään merkkejä väkivaltarikoksesta. Poliisi löysi surmatun miehen ruumiin osia.

Vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin poikkeuksellisesti videoyhteyden avulla kahdessa paikassa. Vangittavaksi vaaditut henkilöt asianajajineen olivat Kokkolan käräjäsalissa. Samoin Kokkolassa oli tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ove Storvall . Käräjätuomari ja käräjäsihteeri olivat Pohjanmaan käräjäoikeuden istuntosalissa Vaasassa.

Kun videoyhteys avattiin, nähtiin ruudulla huppariin pukeutunut ja kasvonsa hupulla peittänyt nainen. Naisen vangitsemisoikeudenkäynti käytiin ennen miehen vangitsemisoikeudenkäyntiä.

Tutkinnanjohtaja Storvallin pyynnöstä vangitsemiskäsittelyt pidettiin ilman yleisöä. Myös asiakirjat määrättiin salaisiksi.

REIMA LUUKKANEN/STT

Kommentoi
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lue päivän lehti

Kirjaudu verkkopalveluun ja lue päivän Ilkka digilehtenä.
Luetuimmat
  • Nyt
  • Päivä
  • Viikko