Mieskolmikko raiskasi miehen Kokkolan Hansakorttelissa

Kolme miestä on syyllistynyt miehen raiskaukseen Kokkolassa viime syksynä. Kolmikko on tuomittu Keski-Pohjanmaan käräjäoikeudessa vankeusrangaistuksiin.

Käräjäoikeuden mukaan kokkolalaiset 26-, 32-, ja 58-vuotiaat miehet raiskasivat miehen viime syyskuussa. Teko tapahtui yleisellä paikalla Kokkolan Hansakorttelissa.

Kaksi nuorempaa miestä pahoinpiteli ensin uhria. He uhkasivat pahoinpidellä lisää, ellei uhri suostu seksiin vanhemman miehen kanssa. Tämän jälkeen vanhin miehistä oli oraaliseksissä uhrin kanssa. Vanhin mies ei kohdistanut väkivaltaa uhriin.

Syyttäjä vaati kaikille kolmelle miehelle rangaistusta törkeästä raiskauksesta. Syyttäjä piti tekoa törkeänä muun muassa siksi, että tekijöinä on ollut useita henkilöitä. Syyttäjä piti tekoa myös erityisen nöyryyttävänä.

Käräjäoikeus on hylännyt syytteen törkeästä raiskauksesta, koska teko kesti lyhyen ajan. Teko tapahtui myös niin, että sivullisilla ei ollut näköyhteyttä paikkaan. Syytettyjen ja uhrin lisäksi paikalla oli viideskin henkilö. Häntä ei kuultu oikeudessa. Vanhin miehistä ei kohdistanut väkivaltaa uhriin.

Käräjäoikeus on tuominnut 26-vuotiaan miehen kymmeneksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomioon sisältyvät raiskauksen lisäksi rangaistukset rahanväärennyksestä, pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Rangaistusta alentavana on otettu huomioon se, että mies on hiljattain tuomittu vankilaan vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi.

32- ja 58-vuotiaat miehet tuomittiin raiskauksesta ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Nuoremmalle miehelle tuomittu ehdollista vankeutta vuosi ja kuusi kuukautta. Vanhemman miehen tuomio on vuosi ja kuukausi.

Miehet tuomittiin maksamaan uhrille erilaisia korvauksia yhteensä 6100 euroa.

REIMA LUUKKANEN

Kommentoi
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lue päivän lehti

Kirjaudu verkkopalveluun ja lue päivän Ilkka digilehtenä.
Luetuimmat
  • Nyt
  • Päivä
  • Viikko