Teinipoika loukkaantui vakavasti pulkkamäessä Joupiskalla: "20 senttiä sivummalle, ja olisi henki lähtenyt"

Teinipoika loukkaantui sunnuntai-iltana Seinäjoen Joupiskan laskettelurinteessä laskettuaan pulkalla rinteen huipulta alas valojen sammuttua. Poika törmäsi rinteen juurella sijaitsevaan hissiporttien kortinlukulaitteeseen.

Poika kiidätettiin Seinäjoen keskussairaalaan ja teho-osastolle. Maanantaina hänet siirrettiin toipumaan vuodeosastolle.

Joupiskan toimitusjohtaja Timo Ristimäki huokaa. Kauheassa onnettomuudessa oli mukana paljon hyvääkin tuuria. Oli lähellä, ettei vietetty hautajaisia.

– Jos poika olisi osunut 20 senttiä sivummalle, oikealle tai vasemmalle, henki olisi lähtenyt, Ristimäki sanoo.

Onnettomuus sattui vähän sulkemisajan, kello 18 jälkeen. Kaksi teini-ikäistä poikaa kiipesi valojen vielä ollessa päällä salaa laskettelurinteen huipulle. Lasketteluvälineinä heillä oli tavalliset pulkat. He odottivat, että valot sammuvat, ennen kuin lähtivät laskemaan alas.

– Toinen pojista, se, joka ei loukkaantunut, sanoi, että he pitivät turvallisempana laskea valojen sammuttua. Että silloin ei olisi laskettelijoita tiellä, Ristimäki sanoo.

Pojat lähtivät laskemaan yhtä aikaa. Toisen pulkka ajautui päin kortinlukijaa. Toinen selvisi vahingoittumattomana.

Valot oli juuri sammutettu, joten henkilökunta oli vielä paikalla. Henkilökunta soitti nopeasti ambulanssin havaittuaan, mitä oli tapahtunut.

Toinen poika säikähti. Ristimäki sanoo, että pakkanen oli syönyt pojan akkua niin, ettei hän meinannut saada soitettua kotiin.

– Mietin, mitä olisi tapahtunut, jos henkilökunta olisi ehtinyt jo lähteä, Ristimäki sanoo.

Ristimäki epäilee, ettei poika välttämättä edes nähnyt edessään olevaa metallipaalua. Ilta oli pimeä, vauhti todella kova ja rinteen alaosan valot saattoivat häikäistä laskijaa.

Timo Ristimäki on harmissaan. Hän tilasi saman tien ison nipun varoituskylttejä sekä rinteen ala- että yläpäähän. Niistä tuskin on kuitenkaan apua, sillä nuoret tietävät, ettei pimeällä saa laskea.

Siitä huolimatta sulkemisajan ulkopuolella rinteessä pulkkailevista teini-ikäisistä on tullut ongelma. Luvattomia pulkkailijoita nähdään mäessä lähes joka ilta, mutta varsinkin viikonloppuisin, kun rinne suljetaan aikaisin kello 18.

– Siinä vieressähän on kaupungin pulkkamäki. Ilmeisesti kiusaus lähteä isoon mäkeen on liian suuri.

– Kun nuoret nyt ymmärtäisivät, ettei niitä varoituskylttejä sinne huvikseen pystytetä.

Asiasta uutisoi ensin Seinäjoen Sanomat .

SARIANNE TEKONIEMI

Kommentoi

Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Lisää Maakunnasta