Sissikoristelija iski jälleen Hyllykalliolla – Tiedätkö, kuka piristää lenkkipolun syksyistä pimeyttä? Ota yhteyttä toimitukseen

Hyllykallion ja Tanelinrannan pururadan varressa kasvava metsäkuusi on saanut havuoksilleen uudet joulukuusenkoristeet, jotka löytyivät viime kuussa rikottuina maastosta.

Alun perin kuusi on ollut koristeltuna jo kuukausia, sillä kerroimme syyskuun alussa, kuinka näreikön reunamilta paljastuu ihastuttava näky: Joku oli keksinyt käydä sissikoristelemassa noin kaksi ja puolimetrisen metsäkuusen, joka tuo iloa syksyn pimeyteen.

Tähteä ei taaskaan näy, eikä lahjapaketteja edelleenkään löydy kuusen juurelta, mutta hapsuisen hopeista tähtinauhaa on taas kietaistu havuoksien päälle kokonaisuutta täydentämään.

Joku todella myös pitää koristelemastaan kuusesta huolta ja on käynyt kohentamassa kättensä jälkiä aika ajoin.

Ihan vaivatta kuusen koristelu ei ole takuulla taaskaan onnistunut, sillä ylimmät kuusenkoristeet killuvat lähes kolmemetrisen kuusen latvassa. Kapuamiseen on tarvittu takuulla apuvälinettä tai sitten vahvoja harteita ja akrobatiaa.

Alun perin kuusta koristi lähes 30 isoa ja pientä kuusenpalloa, joissa väriskaalaa riitti jouluisen punaisesta jouluisen vihreään sekä pohjoisamerikkalaiseen tyyliin kitschmäisen hopeisista kultaisiin palleroihin.

Nyt metsäkuusta ei ole sissikoristeltu ihan yhtä runsaasti.

Onko sissikoristelu sukua sissiviljelylle ja sissitaiteelle?

Kymmenisen vuotta sitten sissiviljely rantautui hyökyaallon lailla pääkaupunkiseudulle. Maakuntien kaupungeissakin sissipensaita, -kukkapenkkejä ja - vihanneksia alkoi pian pilkottaa autioituneilla joutomailla. Sissiviljely on kansalaisaktivismia, jossa kaupungin tai yksityisten henkilöiden omistamia tyhjiä maa-alueita omitaan viljelykäyttöön luvattomasti. (Ilkka 21.8.2010)

Myös sissiviljelylle sukua oleva sissitaide on käsitteenä osalle tuttu. Kesällä 2014 vaasalainen taiteilija Sonja Backlund teki yhdessä kymmenen nuoren kanssa Seinäjoen keskustaan vihanneksista ja kasveista muodostuvan "elävän graffitin" osana Grown Graffiti – ympäristötaideprojektia. (Pohjalainen 29.4.2014)

Niin tai näin, viimeistään nyt kannattaa ottaa elämässään ryhtiliike, lopettaa ilkeily ja vihapuheet sekä ryhtyä kiltiksi. Jouluun on enää seitsemän viikkoa aikaa.

Vinkkaa toimitukselle, haluamme haastatella koristelijan

Oletko sinä Hyllykallion ja Tanelinrannan pururadalla kuusen koristellut tai tunnetko kyseisen henkilön tai henkilöt? Vinkkaa meille, haluamme haastatella lenkkipolun sulostuttajaa.

Aiheesta voi vinkata soittamalla toimituksen numeroon 06 2477 504 tai kirjoittamalla verkkotoimituksen sähköpostiin verkko(a)ilkka.fi

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta