Seinäjokelainen Helena kertoo, mitä tekee joululahjaksi saaduille turhille koriste-esineille – tällaisia pettymyksiä paketista paljastui

Suurin osa Ilkan ja Pohjalaisen nettikyselyyn vastanneista lukijoista lykkää turhat ja ei-toivotut joululahjat surutta myyntiin. Jos myyminen tuntuu inhottavalta, kannattaa pitää mielessä seinäjokelaisen Helenan neuvo.

Nimimerkki Helena kertoo saaneensa joululahjaksi tarpeettomia koriste-esineitä. Hän ei halua lahjaksi saatua kuitenkaan laittaa myyntiin, vaan antaa ne mieluummin yleishyödylliseen käyttöön.

"Säilytän ne ensi vuoden marraskuulle saakka ja silloin annan ne lastenlapsien musiikkiopiston arpajaisten palkinnoiksi", Helena kirjoittaa.

Tällaisia tarpeettomia ja ei-toivottuja joululahjoja lukijat saivat: sukkia, pyjamia, alkoholia, aamutossuja, liian pieniä villasukkia, koriste-esineitä ja yöpaitoja.

Heti pois, tavalla tai toisella

Usein tarpeeton lahja on ollut tarpeeton juuri siksi, ettei lahjan antaja ole selvästikään tuntenut riittävästi lahjan saajaa:

"Olen ollut ahkera käsityön tekijä ihan pienestä lapsesta asti. Minulla on paljon esimerkiksi itse virkattuja monen kokoisia pitsiliinoja luonnonmateriaaleista. Sain aikoinaan anopilta tekokuituisen pitsisen pöytäliinan", kirjoittaa nimimerkki Katariina Kauhavalta.

Myös Katariina vie "turhakkeita" palkinnoiksi arpajaisiin tai kierrätykseen, vaikka hän sallisi myös myymisen.

"Ei tarvitse odottaa mitään määräaikaa, vaan laittaa heti pois tavalla tai toisella."

"En haluaisi lahjan antajan tietävän myynnistä"

"Sain valokuvakjehyksen ja yöpaidan, jotka eivät ole lainkaan tyyliäni. Molemmat jäävät käyttämättä ihan varmasti ja tulevat lähtemään kiertoon", kirjoittaa vaasalainen Johanna.

Yöpaidan hän aikoo laittaa vaatekeräykseen ja antaa valokuvakehyksen jollekin, joka arvostaa sitä enemmän kuin hän itse. Myydäkin ne hänestä voisi, mutta olisi kohteliasta odottaa edes muutama kuukausi.

"Ja sen verran nolo olen, että en haluaisi lahjan antajan tietävän, että myyn saamani lahjan", Johanna sanoo.

Käytä pelisilmää, ole hienotunteinen

Nimimerkki Joulufani Seinäjoelta muistaa saaneensa lahjaksi isovanhemmiltaan tossut, jotka pyörivät vaatehuoneessa vuoden laput edelleen kiinni. Turhakkeita hän on laittanut kirpparille myyntiin.

"Jos on läheiseltä niin voisin kysyä jopa vaihtoa ettei mee rahat toiselta hukkaan, mutta täytyy käyttää pelisilmää", Joulufani sanoo.

Nimimerkki Kierrättäjän omatunto ei anna lupaa myyntiin. Hän antaa ne muille edelleen lahjoiksi.

"Pitää vain muistaa, keneltä on lahjan saanut, ettei anna sitä vahingossa takaisin samalle ihmiselle", hän sanoo.

Kommentoi
Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta