Näin lukijat vastasivat Ilkan kannabiskyselyyn: "Parempi päihde kuin alkoholi"

Ilkka kysyi viime viikolta lukijoiltaan, ovatko he kokeilleet kannabista ja miten he siihen suhtautuvat. Nettikyselyn lähes 500 vastaajasta yli 80 prosenttia oli miehiä.

Vastaajat olivat keskimääräistä nuorempia, sillä suurin ryhmä oli 19-30-vuotiaat. Yli 85 prosenttia kyselyyn osallistuneista oli alle 45-vuotiaita.

Reilu enemmistö eli yli 71 prosenttia ilmoitti kokeilleensa kannabista. Heistä merkittävä osa oli alle 30-vuotiaita miehiä.

Yli 90 prosenttia sallisi kannabiksen käytön lääkkeenä.

Kaikista vastaajista 34 oli alle 18-vuotiaita. Heistä yli puolet oli kokeillut kannabista.

Näin lukijat kertovat:Kaverit poltti niin poltin mukana.

Ei yllytetty. Olo oli rento, mutta ei huono. Levollisempi olo kuin humalassa. En tullut riippuvaiseksi, oon valmis ehkä kokeilemaan uudelleen. En pitänyt pahana.

Kannabis rentouttaa ja on hyvä vaihtoehto lasilliselle viiniä. Kuten ei alkoholi, ei mikään muukaan päihde ei sovi päivittäiseen käyttöön.

Halusin itse, ensimmäisillä kerroilla vähän ahdisti. Sen jälkeen oli hyvä vaihtoehto viinalle. Ei täysin vastannut odotuksia. Tuli mukavan rauhallinen ja rento olo, tahtoi toisille vain hyvää, kun viinasta saattoi vihata kaikkia. Olisin valmis aloittamaan rakkaan harrastukseni uudestaan jos se laillistettaisiin.

Olen lopettanut alkoholin käytön lähes kokonaan. Perjantaipullo vaihdettu sunnuntaispliffiin. Tämän jälkeen olo on varsin raukea, tyytyväinen, avartaa ajattelua ja kroppa kiittää.

Olin varmaan 17-vuotias. Koska kotikaupungissani ei katukauppa kukoistanut, kasvatin ensikokeiluni itse ulkona. Jossain pusikon hämärässä kevät tai syystalvella poltimme hyvän ystävän kanssa itse tehdyllä vesipiipulla x-määrän hamppua. Hauskaa oli, jopa erittäin hauskaa.

Olen ala-asteelta halunnut kokeilla budia. En tiedä miksi mutta yläasteella sain siihen tilaisuuden... Nyt pajauttelen vähintään 2 kertaa kuukaudessa

Ensimmäinen kokeilu oli se perinteinen. Humalassa kavereiden kanssa tuli kokeiltua hashista. Useilla ensimmäisillä kerroilla kannabis ei juurikaan aiheuttanut minkäänlaisia tuntemuksia. Ehkä siksi, että odotteli vain "jotain oloja" ja ne olot meni sitten ihmetellessä ohi kokonaan. Itsellä kannabis vaikuttaa eri tavalla eri tilanteissa.

Portugalissa, jossa kaikkien huumeiden käyttö ja hallussapito on dekriminalisoitu, kannabiksen saaminen on helppoa ja käyttö yleistä. Siksi lomamatkalla oli käytettävä tilaisuus hyväkseen.

Se oli sellainen jännä tunne, että Frontside olliekin meni täydellisesti. :-DDD

Kaveri poltti ja päätin uteliaisuuttani kokeilla. Olo oli outo ja mukava, nauratti ja teki mieli makeaa. Olen polttanut nyt pari vuotta, mutta en ole riippuvainen, olen pitänyt useita kuukaudenkin taukoja.Halusin ihan itse.

Se rentouttaa eikä aiheuta mitään pahaa. Riippuvuutta ei synny. Paljon parempi päihde kuin alkoholi!

Omaa halukkuuttani kokeilin, ja en ole ikinä katunut sitä, että kokeilin! Polttelen silloon tällöön kun mieli tekee, mutta ei missään nimessä riippuvaiseksi ole jäänyt eikä tule jäämään.

Isoisälleni annettiin syöpätuskiin morfiinia. Sallin kannabiksen, jos se voi helpottaa tuskaista elämää, kun nykyiset keinot eivät auta.

Useilla lääkkeillä on haittavaikutuksia ja monia voidaan käyttää päihteinä. Niitä kuitenkin kannattaa käyttää, mikäli hyödyt tietylle potilaalle ylittävät haitat. Tämä pätee myös kannabiksen kohdalla

Olen lääketieteen kandidaatti ja aika paljon tutkinut kannabista ja kannaboidien tomintaa. Asiaa tutkineena en ymmärrä miksi se ei ole jo laillinen lääke.

Käytön valvontaa ei voida kuitenkaan aukottomasti valvoa. Sitä jäisi kuitenkin mahdollisesti laittomaan käyttöön.

Entisessä työssäni olen nähnyt, mihin kannabiksen / huumeiden käyttö yleensä johtaa. "Mietoja" huumeita tai hallittua huumeiden käyttöä ei ole olemassakaan, vaan kannabiksen käyttö on portti koviin huumeisiin.

Tämä kansa tarvitsee lääkkeeksi liikuntaa, muut huumeet ovat tarpeettomia ja vaarallisia!

Lisää muualla
Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Lisää Maakunnasta