Maksuautomaatit vähenevät rajusti

Monet pankit laittavat lähiaikoina lapun maksuautomaattien luukulle. Koko OP-Pohjola-ryhmä laittaa asiakkaansa maksamaan laskunsa muilla tavoilla ensi vuoden alkupuolella.

Monet pankit laittavat lähiaikoina lapun maksuautomaattien luukulle. Koko OP-Pohjola-ryhmä laittaa asiakkaansa maksamaan laskunsa muilla tavoilla ensi vuoden alkupuolella.

Automaateista luopuu ensi vuonna myös Sampo Pankki. Nordea ui vastavirtaan, sillä se uusi hiljattain koko maksuautomaattikantansa vastaamaan nykyajan vaatimuksia.

Pankinjohtaja Marja-Liisa Rintala Etelä-Pohjanmaan Osuuspankista kertoo, että OP-Pohjola-ryhmän 450 maksuautomaattia ovat teknisesti vanhentuneita, joten ne olisi pitänyt uusia viimeistään ensi vuoden alussa, kun Suomessa siirrytään uuteen SEPA-maksualueeseen.

Mittava investointi katsottiin kuitenkin kannattamattomaksi, koska laitteet ovat jäämässä vaille käyttöä.

-Laskunmaksuautomaattien käyttö on huimaa vauhtia pienentynyt, ja se vähenee edelleen vuodessa noin viisitoista prosenttia, Rintala perustelee.

Johtaja Hannu Kuokka Sampo Pankista sanoo, että kaikista laskuista noin neljä prosenttia maksetaan automaateilla. Kuokka ja Rintala eivät usko, että automaattien sulkeutuessa asiakkaat palaisivat pankkien tiskeille.

-Muut maksutavat ovat asiakkaan kannalta joustavia ja maksuttomia, Kuokka toteaa.

Nordean yksikönjohtaja Jukka Hieta ihmettelee OP-Pohjola-ryhmän päätöstä luopua automaateista. Nordean asiakkaista lähes 400000 käyttää automaatteja. Maksuautomaattien katsottiin olevan niin tärkeitä asiakkaille, että Nordeassa päätettiin sijoittaa mittava summa rahaa uusiin laitteisiin.

-Tärkeyden näkee siitä, että jos jossain automaatti on väliaikaisesti pois käytöstä, nousee aivan valtava haloo, Hieta kertoo.

Osansa päätökseen oli myös sillä, että haluttiin välttää ruuhkaa konttoreissa.

-Tästä asiakasmäärästä kaikki eivät missään tapauksessa olisi siirtyneet käyttämään verkkopankkia, vaan olisivat alkaneet asioida tiskeillä. Ei ole hyvä, jos konttorihenkilökunnan aika menee tilisiirtojen syöttämiseen, sillä aikaa tarvitaan neuvontapalveluihin, Hieta selvittää.

Hiedan mukaan maksuautomaattien käyttäjät eivät ole vain vanhuksia, vaan joka ikäryhmässä on automaattien ystäviä.

POP-Seinäjoen konttorijohtaja Jaakko Hietala kertoo, että paikallisosuuspankit ovat itsenäisiä ja tekevät kukin omat ratkaisunsa maksuautomaattien suhteen. Seinäjoen konttorissa automaatista ei olla luopumassa.

-Maksuautomaattimme on aktiivisesti käytössä, Hietala perustelee.Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiLisää Maakunnasta