Lukijat tuohtuivat, kun Uskonnottomat ry kanteli koulussa lauletuista virsistä: Luulis, että olis pikkuusen tärkiämpiä asioita

Uskonnottomat ry:n tekemä kantelu Hyllykallion koulun toiminnasta on herättänyt vilkkaan ja värikkään keskustelun sosiaalisessa mediassa. Kantelun mukaan koulussa on loukattu uskonnonvapautta ja rikottu perustuslakia pakottamalla uskonnottomat lapset mukaan uskonnolliseen toimintaan.

– Kaikesta joutavasta vouhotetaan. Luulis, että olis pikkuusen tärkiämpiä asioita mihin puututtas! Samaten vois kantelun tehdä siitä kuinka kristityn mieli järkkyy katsellessa jumalattomia! kommentoi yksi lukija.

– Ihanaa kun ihmisillä on näin pienet murheet, todetaan toisessa kommentissa.

– Hienoa, että pohjanmaalla vielä uskalletaan olla kristittyjä.

– Kyllä ollahan pikkusieluisia nykyään joka asias!

– Kielletään kaikki opetus varmuuden vuoksi!

– Kyllä on taas kamalaa!

– Ei enää tiedetä mistä oikein valitettaisiin, voi hyvän tähden!

– Eikö nyt muuta valittamista löydy, todella lapsellista.

– Näille täytyy varmaan järjestää myös koulupäiviä joulun aikaan, pääsiäisen aikaan jne.

– Hohhoijaa! Ihanko totta? Kauhiaa, jotta jopa jouluevankeliumi on luettu ja silloon tällöön virsiä veisattu. Jottei vaan olisi Siionikin ollu käytös. Ei oo nurmoolaasilla mitään rääpyä.

– Kohta varmaan kannellaan, että Suomen lipussa oleva sininen risti loukkaa uskonnottomia. Ristihän viittaa kristinuskoon!

Kantelu on tehty yhdistyksen ylläpitämän verkkopalvelun Kantelupukki.fi kautta ja palvelun nimi on myös herättänyt ihmisissä hilpeyttä.

– Tuo verkkopalvelun osoite on kyllä osuva: kantelupukki. Jos minä olisin kristittynä äitinä kannellut aikanaan kaikesta, mitä en halua lasteni kuulevan, en olisi muuta ehtinyt tekemäänkään kuin kantelemaan.

Jokunen kommentoija on myös kantelun puolella:

– Onneksi tähän on puututtu! Hienoa, että joku on vienyt asiaa eteenpäin!

– Entäs jos olisikin joku muu uskonto kyseessä, kuin kristinusko? Saisiko lapsia houkutella niihinkin tilaisuuksiin? Ja olisiko ok, jos muiden uskontojen rituaaleja harrastettaisiin kesken oppitunnin?

– Ei ole kyse uskonnosta oppiaineena vaan uskonnon ujuttamisesta muihin oppiaineisiin. Koulun tulisi olla tunnustukseton ympäristö, koska sitä on kaikkien pakko käydä.

– Minusta on aivan oikein, että kannellaan, jos perustuslakia ei noudateta. Itse uskon enemmän Kalevalaan kuin Raamattuun. Kyllästyttää tämä uskonnon tuputtaminen ihmisille.

Onko sinun mielestä oikein, että lapset laulavat virsiä koulussa? Kerro mielipiteesi kyselyssämme, johon pääset tästä linkistä.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta