Kesko: Lakeuden Ankkuri myötätuulessa

Keskon aluejohtajan Jari Alasen mukaan Suomen suurimpiin kauppakeskushankkeisiin lukeutuvan Lakeuden Ankkurin suhteen tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä.

– Suunnittelutyöt ja vuokralaishankinta ovat edelleen meneillään. Yhdessä YIT:n kanssa sitä teemme ja Seinäjoen markkina herättää mielenkiintoa. Esimerkiksi vaatealan ketjut ovat todella kiinnostuneita, Keskon aluejohtaja Jari Alanen totesi keskiviikkona Alahärmässä tuoreen Rautian avajaisissa.

Alanen viittaa tutkimuksiin, joiden mukaan asukaslukuun suhteutettuna Seinäjoella myydään eniten vähittäiskaupan tavaraa koko valtakunnassa.

– Se on aika merkittävä juttu.

Alkuperäisesta aikataulustaan viivästyneen hankkeen aikataulua Alanen ei tohdi tarkemmin nimetä. Seinäjopen Jouppiin kaavaillun keskukseen tulevien kauppiaiden alustava sitotumisaste on sitä luokkaa, että Kesko voi luottaa hankkeen etenevän.

– Hyvältä näyttää, Alanen myöntää. Tilojen vuokrausasteeksi pitää saada 70 prosenttia ennen kuin alkaa tapahtua. Siinä on aluejohtajan mukaan vielä vähän tekemistä. Hyvinkin 1,5 vuoden sisällä tontilla näkyy jo jotakin.

Viime joulukuussa YIT:n hankekehitysjohtaja Timo Ketola kommentoi Lakeuden Ankkurin tilannetta, että meneillään on renkaanpotkintavaihe. YIT aloitti nyt keväällä Joupin kerrostalokorttelin rakentamisen. Komiakortteksi nimetty alue sijaitsee Suupohjantien varrella Joupin Citymarketia vastapäätä. Noin neljän hehtaarin alueelle mahtuu 12 kerrostaloa ja niihin 400 asuntoa. YIT luottaa siihen, että alueen asukkaat tarvitsevat muotikauppoja sekä vapaa-ajantoimintoja.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan kauppakeskuksen rakennustöiden oli määrä alkaa syksyllä 2014 ja silloin kauppakeskus olisi avautunut vuoden 2016 joulumyyntiin. Hanke on Keskon ja YIT:n yhteinen.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta