Ilmajoki halajaa kantatien varteen lisää kauppapaikkoja

Ilmajoen keskustaan suunnitellaan uutta kauppa-aluetta.

Alueelle on katsottu paikka keskustaajamasta Seinäjoen ja Kurikan välisen kantatie 67:n varrelta. Alue sijoittuisi nykyisten Kauppatien ja Siltalan kauppa-alueiden väliin.

Konsulttiyhtiö FCG on laatinut Hansan kauppa-alueesta kehittämissuunnitelman, jota käsitellään kaupunginhallituksessa 11. syyskuuta.

Tässä kuussa Hansatielle avattavan K-Supermarketin ja uuden katsastusaseman katsotaan toimivan ankkuriliikkeinä tulevalle kauppa-alueelle.

Uuden kaupan vieressä on kunnan omistamaa ja hiljattain asemakaavoitettua aluetta. Lisäksi katsastusaseman naapurustossa on vielä vapaana olevaa aluetta.

Alueella on myös yksityisessä omistuksessa olevaa maata. Kunta on neuvotellut selvityksen aikana yhteistyöstä suurimman yksityisen maanomistajan kanssa.

Kunta on tekemässä maanomistajan kanssa maankäyttösopimuksen alueen kehittämiseksi yhdessä. Maankäyttösopimus on ajankohtainen sen jälkeen kun kaavaluonnos on ollut julkisesti nähtävillä.

Kunta toteaa tiedotteessaan, ettei ole mahdotonta, että loppukin asemakaavoitettu alue rakentuisi lähivuosina.

Kauppa-alueella halutaan kasvattaa Ilmajoen kaupallista vetovoimaa. Tällä hetkellä lähes puolet kunnan ostovoimasta liikkuu kuntarajojen ulkopuolelle.

Kunnan ostovoiman on arvioitu kasvavan vuoteen 2030 mennessä 43–63 miljoonaa euroa. Kasvu vahvistaa uusien liikkeiden toimintaedellytyksiä. Konsulttiyhtiön selvityksen mukaan valtaosa vähittäiskaupan lisätarpeesta kohdistuu uudelle kauppa-alueelle.

Raportin mukaan alueella on kysyntää myös toiselle päivittäistavaramyymälälle. Erikoiskaupan toimialoista varteenotettavimpina nähdään puutarha-alan, kodin sisustamiseen, urheiluun, muotiin, lemmikkieläimiin, kelloihin ja koruihin, valokuvaukseen sekä optisen alaan liittyvä kauppa.

Uusi alue vaatii kantatien liittymien parantamista sekä muita liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä.

Suunnitelmissa on muun muassa alikulku Siltalan ja Hansan kauppa-alueiden välille sekä kantatieltä lähtevä suuntaisliittymä alueelle.

KommentoiLuetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta