UUSI ILKKA

Ilkka

IL: Nuori nainen syyttää Seinäjoen katupartiota kovistelusta – "Minut piiritti noin 15 isoa miestä"

Nuori seinäjokelaisnainen on antanut tulikivenkatkuista palautetta 105th Guardians Etelä-Pohjanmaan Facebook-sivulla. Naisen mukaan katupartion miehet kovistelivat häntä luovuttamaan pyöränsä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle, kun katupartio sai toiselta seinäjokelaiselta naiselta tiistaina ilmoituksen, että hänen tyttärensä Jopo-polkupyörä on varastettu. Katupartion miehet tapasivat tulikivenkatkuisen palautteen antaneen naisen keskiviikon ja torstain välisenä yönä Sahalammen Nesteellä, huomasivat naisen pyörän, joka sopi ilmeisesti varastetun pyörän tuntomerkkeihin, ja vaativat naisen mukaan tätä luovuttamaan pyöränsä.

Nainen syyttää katupartiota ylireagoinnista ja vähästä järjenkäytöstä. Hän kertoo ostaneensa oman Joponsa pari viikkoa ilmoitettua pyörävarkautta aiemmin. Silti nainen ei ole varma onko hänen omakin Joponsa kenties varastettu. Lopulta poliisi korjasikin naisen pyörän poliisilaitokselle, mutta päästi naisen menemään.

– Kiitos vaan, teidän ansiosta mun pyöräni on poliisilaitoksella ja kehtaatte vielä syyttää, että olisin sen varastanu. Toivottavasti löydän kuvan, että saan tämän todistettua ja sitte sietääs pyytää anteeksi. On meinaan loukkaavaa syyttää, että olisin varastanut 12-vuotiaan lapsen pyörän. Jopa minun ostamaa lukkoa väitettiin kuuluvaksi siihen pyörään. Kappas kun avain olikin minulla taskussa. Itselleni pyörän historia ei ole täysin varma, mutta minä olen sen saanut rehellisellä rahalla aikapäiviä sitten, nainen purkaa tuntojaan facebook-sivulla.

Nainen kertoo menettäneensä yöunensa tapauksen takia.

– Noin 15 isoa miestä siinä mua kovisteli ja huus että pyörä tänne. Yks tuttu naama sit soitti poliisin sieltä, hyvä, koska nää korstot oli pelottavia ja sai laukaastua mulle paniikin. yöunet menny, koska kihisen vieläkin kiukusta. Oikee "kadunturva", yön kauhuja pikemminkin, nainen kirjoittaa.

Iltalehden mukaan 105th Guardians kertoo, että paikalla oli kuusi (6) miestä 15 sijaan.

– Tilanteessa on toimittu koko ajan hätäkeskuksen ohjeiden mukaan, eikä missään vaiheessa kyseiseen nuoreen naiseen kohdistettu minkäänlaista uhkailua tai painostusta, vaan hän on itse jäänyt paikalle odottamaan poliisin saapumista. Partiomme jäsenet ovat poliisin saapumista odottaessaan ainoastaan koettaneet löytää pyörästä runkonumeroa, 105th Guardians toteaa Iltalehdelle antamassaan vastineessa.

 

Lue Iltalehden juttu tästä.

Kommentoi

Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Lisää Maakunnasta