Ideaparkin eritasoristeys alkaa jo nousta Jouppiin – Suupohjantien kiertoliittymät vuorossa ensi keväänä

SEINÄJOKI

Työt Ideaparkin eritasoristeyksessä kantatie 67:lla ovat käynnistyneet alkusyksystä huonosti kantavan maapohjan vahvistustöillä. Maanantaina liikenne siirrettiin työmaan kohdalla kiertotielle, ja siltatyöt voivat alkaa. Maapohjaa vahvistetaan kuitenkin edelleen.

Eritasoristeyksen rakennuttajana toimii kaupungin puolesta ely-keskus, jolla on asiantuntemusta vastaavista hankkeista. Suupohjantiellä Ideaparkin toisella puolella kiertoliittymien rakentaminen aloitetaan kevättalvella, kertoo suunnittelupäällikkö Keijo Kaistila Seinäjoen kaupungilta. Alueella on tehty tänä syksynä valmistavia töitä.

Projektipäällikkö Janne Ponsimaa ely-keskuksesta kertoo, että aiemmin syksyllä käytetty pienempi kiertotiejärjestely johtui kantatien uusien rumpujen asentamisesta. Nyt liikenne siirtyi pitempiaikaisesti kiertotielle. Järjestely saattaa jatkua pitkälle ensi syksyyn asti.

Kantatie on valtion hallinnoima, ja kiertotiekin on päällystetty, valaistu ja lähes täysleveä. Ponsimaa pitää yhteyttä sujuvana, vaikka tietyöosuudella onkin tavanomaiseen tapaan 50 kilometrin nopeusrajoitus.

Taannoinen Nurmon "maailmanpyörä" vaati kiertoteiltä enemmän, koska siellä oli otettava huomioon myös kevyt liikenne.

Kantatie siirtyy eritasoristeyksen kohdalla jonkin verran nykyiseltä linjaltaan Joupin puolelle, koska rampit rakennetaan molemmin puolin tietä. Ideaparkin puolella ramppien päihin tulevat kiertoliittymät. Kantatien yli rakennetaan silta, joten kantatie painuu alemmaksi nykyisestä tasostaan.

Työmaa sijaitsee aivan Kaskisten radan vieressä. Janne Ponsimaan mukaan rata on jatkuvasti tarkassa seurannassa, mutta se ei käytännössä muuten vaikuta työmaan toimintaan.

Elyn risteysurakan ensimmäinen vaihe on valmis ensi lokakuussa. Silloin rampit ja kiertoliittymät ovat valmiina ja päällystettyinä. Koko tiehanke on valmis viimeistään elokuussa 2020. Ideapark avautuu tämän hetken tiedon mukaan marraskuussa 2019.

Lisää aiheesta

Kommentoi
Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta