Huippugolffari Mikko Ilonen saapui helikopterilla Lappajärvelle perjantaina: ”Olen löytänyt kisavireen”

Lappajärvellä Järviseudun golfseuran rangella palloa lyö iloinen mies. Maailman golf kentiltä tuttu, Suomen menestynein golffari Mikko Ilonen saapui Lappajärvelle perjantaina aamulla helikopterilla kotoaan Lahdesta.

Samassa kyydissä Etelä-Pohjanmaalle lennähti Suomessa kyläilevä, Ilosen pelikaveri James Morrison , joka pelaa hänkin maailmantilastoissa noin 200 parhaan joukossa.

Molemmat miehet osallistuvat Järviseudun golfseuran isännöimään Kivitippu Pro-Am 2017 kilpailuun, joka järjestetään jo 17. kertaa.

Viikonlopun aikana Lappajärvellä pelataan ammattilaisten ja amatöörien joukkuekilpailua. Yksi joukkue koostuu kahdesta ryhmästä, joissa on kussakin yksi ammattilainen ja kaksi amatööripelaajaa.

Järviseudun golfseuran toiminnanjohtaja Sami Suomela kertoo, että amatööreille kilpailu on pääasiassa hauska tapa viettää viikonloppu yhdessä. Ammattilaiset pelaavat sen sijaan suomalaisittain merkittävästä 35 000 euron potista. Kilpailuun osallistuvat myös naisten suomalaishuiput Noora Tamminen ja Ursula Wikström .

Jo yli satatuhatta euroa alkukaudesta pelaamalla ansainnut Ilonen ei ole Lappajärvellä rahan takia. Hän ei kerää kilpailusta henkilökohtaista pistetilastoa, vaan kyseessä on näytösluontoinen hyväntekeväisyys ottelu.

– Minulle tämä on ennemmin tapahtuma kuin kilpailu, huvin ja ystävien yhdistämistä. Kiva olla täällä taas, Ilonen sanoo.

Viimeksi hän osallistui tapahtumaan vuonna 2011. Silloin voitot menivät nuorten mielenterveystyöhön. Nyt ne lahjoitetaan hyväntekeväisyysjärjestö Brother Christmasille, jonka kanssa Ilonen aloitti yhteistyön huhtikuussa.

– Se on suuri syy, miksi pelaan täällä.

Ilonen osallistuu Lappajärvellä joukkuekilpailuun vain perjantaina, mutta kilpailut jatkuvat sunnuntaihin.

Kuluvalla kaudella Ilonen ei ole päässyt golftilastoissa tutulle tasolleen. Huhtikuussa hänen edelleen maailmalistalla kiilasi muun muassa suomalainen Mikko Korhonen .

Alkukaudesta Ilonen menetti asemiaan myös golfin Euroopan-kiertueella, mutta heinäkuun lopussa Ilonen harppasi Hampurissa Porsche European Openissa 51. sijalta kahdeksanneksi.

Menneitä pettymyksiä Ilonen ei halua jäädä märehtimään. Ensi viikolla on jälleen uudet kisat edessä Saksassa.

– Viime viikkoina oikeanlainen lyönti ja kisavire ovat löytyneet. Sen säilyttäminen on tavoitteena loppukaudelle.

Maailmanlistalla Ilosella on vielä kirittävää, sillä kauden päätteeksi sata parasta saa vahvan pelioikeuden pääkiertueelle vuodeksi 2018.

– Tärkeimmät pelit ovat vielä edessä päin, mutta ei niitä hukattavaksi ole, Ilonen sanoo.

Golf-ranking.comin mukaan Ilosen paras sijoitus maailmanlistalla on 37. vuodelta 2014. Tällä hetkellä hän on listan sijalla 327.

MIRKA MUILU

Kommentoi
Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta