Etelä-Pohjanmaan katupartio etsii riveihinsä lisää miehiä

Etelä-Pohjanmaalla perustettu katupartioyhteisö 105th Guardians Kadunturva julkaisi Facebook-sivuillaan maanantaina aamupäivästä vetoomuksen, jolla se yrittää haalia lisää jäseniä riveihinsä.

Katupartio on teettänyt itselleen myös ritarilogon, jonka alle vetoomus yhteystietoineen on kirjoitettu.

– Suomi tarvitsee nyt miehiä, myös sinun kotikaupunkisi, teksti alkaa.

Sitten seuraa perusteluosuus, miksi miehille on tarvetta:

– Levottomuudet, ahdistelut sekä katuväkivallan uhka ovat lisääntyneet roimasti, eikä poliisilla ole resursseja suojella ihmisiä kaduilla, mutta sinulla on mahdollisuus auttaa. Jos haluat vaikuttaa asioihin, tule mukaan 105th Guardiansin katupartiointiin, vetoomuksessa lukee.

Pohjanmaan poliisin apulaispoliisipäällikkö Kari Keski-Opas kertoi perjantain 15.1. lehdessä, että poliisin tietoon on tullut muutama ahdistelutapaus Etelä-Pohjanmaalta.

– Ahdisteluksi tulkittavaa käyttäytymistä on turvapaikanhakijoiden puolelta naisia kohtaan ollut muutamia Etelä-Pohjanmaan alueella. Rikosilmoitusasteelle ne eivät ole edenneet. Poliisin tietojärjestelmien mukaan mistään ilmiöstä ei voida puhua, Keski-Opas kertoi viime viikolla.

Eteläpohjalaisen katupartion vetoomus loppuu positiivisiin tsemppauksiin:

– Hyvässä hengessä, hyvän asian puolesta!

Pohjanmaan poliisin näkemys katupartioiden tarpeellisuuteen sen sijaan poikkeaa täysin vetoomuksen tekstistä.

– Suomen turvallisuustilanteessa ei ole tapahtunut sellaista muutosta, että nyt syntyneille katupartioille olisi mitään tarvetta. Päinvastoin, nyt poliisi joutuu kohdistamaan omaa toimintaansa näiden arveluttavien katupartioiden valvontaan, Pohjanmaan poliisi linjaa.

105th Guardiansin Facebook-sivuille on kirjoitettu myös kommentti, jossa pelätään partioinnin riistäytyvän käsistä.

– Menneeköhän kohta vähä överiksi näitten kadunturvajoukkojen kans? Mopo karkaa, joku pääsee hengestään ja joku istuu linnassa, kirjoittaa raahelaismies.

105th Guardiansin ylläpito vastasi pelkoihin varman oloisesti.

– Vaikea sanoa kaikkien ryhmien puolesta, mutta meillä on pakka kasassa! Emme lähde riehumaan, emmekä haasta riitaa! Joten ei karkaa mopo käsistä!, eteläpohjalaiset katupartioihmiset lupaavat.

HEIKKI PELTOKANGAS

Kommentoi
Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta