Elisa ja Anvia erimielisiä KKO:n päätöksestä

Anvia tiedottaa Korkeimman oikeuden (KKO) hylänneen Elisan valituslupahakemuksen Anvian viimekeväisen yhtiökokouksen päätösten täytäntöönpanokieltoa koskevassa asiassa. Elisa näkee asian toisin.

Anvian mukaan Korkeimman oikeuden 14.3.2016 antama päätös koskee Anvian 20.5.2015 pidetyssä yhtiökokouksessa tehtyä hallintoneuvoston jäsenten valintapäätöstä, jonka täytäntöönpanon Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus kielsi viime kesäkuussa. Vaasan hovioikeus piti käräjäoikeuden päätöksen voimassa, ja tähän hovioikeuden päätökseen Elisalle ei nyt myönnetty valituslupaa.

– Näin ollen käräjäoikeuden asettama täytäntöönpanokielto pysyy edelleen voimassa, ja Anvian hallintoneuvosto jatkaa toistaiseksi yhtiökokousta edeltävässä kokoonpanossa. Anvian hallintoneuvosto kokoontuu seuraavan kerran huhtikuussa antamaan lausunnon tilinpäätöksestä ja kutsumaan koolle yhtiökokouksen, Anvian tiedotteessa todetaan.

Elisa ei näe korkeimman oikeuden päätöstä Anvian tulkitsemalla tavalla.

– Korkein oikeus ei myöntänyt Elisalle valituslupaa turvaamistoimiasiassa, joka liittyy Dignuksen, Lännen Viestinnän ja Puhelinvoiman viime kesänä Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa nostamaan kanteeseen, jossa ne vaativat Anvian yhtiökokouksessa 20.5.2015 tehtyjen päätösten muuttamista tai kumoamista. Kyse on siis vain turvaamistoimea koskevasta päätöksestä ja varsinaista kannetta hallintoneuvoston valinnasta käsitellään vasta sen jälkeen, kun Elisan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa nostama pääasiakanne on ratkaistu. Hallintoneuvoston valintaa koskevaa asiaa ei ole siis lopullisesti ratkaistu eikä turvaamistoimea koskeva valituslupa-asia ota kantaa siihen, mikä on hallintoneuvoston oikea kokoonpano. Lisäksi Elisa on pyytänyt 14.3. Anvian hallitukselta, että yhtiökokouksessa käsitellään Anvian hallintoneuvoston kokoonpanoa niin, että yhtiölle saadaan riidaton ja toimintakykyinen hallintoneuvosto, Elisan tiedotteessa todetaan.

– Tämä valituslupa liittyi nimenomaan väliaikaiseen turvaamistoimeen, ja sehän ei ota kantaa lopulliseen hallintoneuvoston kokoonpanoon. Pääasiakanne käsitellään normaalin oikeusprosessin mukaan ja se on vielä kesken, Elisan talous- ja rahoitusjohtaja Jari Kinnunen selvittää.

Anvian toimitusjohtaja Mika Vihervuori vastaa seuraavaa:

– Ilmeisesti Anvialla ja Elisalla on tässä taas näkemysero. Me tulkitsemme päätöksen niin, että vanha hallintoneuvosto jatkaa, kunnes uusi valitaan yhtiökokouksessa. Meillä täytyy olla jonkinlainen hallintoneuvosto, että yhtiö pystyy toimimaan. Hallintoneuvostolla on pari välttämätöntä tehtävää, muun muassa yhtiökokouksen koolle kutsuminen. Meidän tahtomme on saada asia järjestymään yhtiökokouksessa niin kuin omistajat haluavat. Hallintoneuvoston kokous on huhtikuussa ja se kutsuu yhtiökokouksen paikalle, Vihervuori toteaa.

JENNI MÄKELÄ

Kommentoi

Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Lisää Maakunnasta