Alajärven Reserviupseerien kerhotilassa riehui tuhotyöntekijä – ”Tarkasti kerhoon kohdistettu”

Ikkunat säpäleiksi, huonekalut ja kodinkoneet kaaressa tai kantaen ulos ja järveen, kirjat, taulut, vadit, astiat rikki ja pitkin pihaa. Vesikorvo saunan pataan ja tuli alle. Harjanvarttakaan ei ole jätetty katkaisematta.

Alajärven Reserviupseerikerho ry:n omistama kerhotila, Kiholinna, on joutunut mykistävän ilkivallan kohteeksi. Ojajärven rannalla sijaitsevalla huvilalla ja saunarakennuksessa on tuhottu järjestelmällisesti kaikki mahdollinen irtain ja ikkunat.

Alajärven Reserviupseerien puheenjohtaja Markku Hongisto ei usko kerhotilan joutuneen kohteeksi sattumalta. Hän pitää tekoa tarkasti kerhoon kohdistettuna.

– Rannalla on mökkejä 50 metrin välein. Tarkastuskierros osoitti, että millään muulla mökillä ei ilkivaltaa ole tehty.

Tapauksen huomasivat sivulliset sunnuntaina seitsemäs toukokuuta ja ottivat yhteyttä kerhon edustajiin. Edellisen kerran kerhotilaa oli käytetty muutama viikko sitten.

Paikalta löytyneet jalanjäljet ovat sen verran tuoreita, että ilkivallanteon arvioidaan ajoittuvan torstain ja sunnuntain, 4. ja 7. toukokuuta välille.

Tapaus on poliisin tutkinnassa. Kaikista mahdollisista havainnoista toivotaan ilmoitettavan poliisiin.

Markku Hongisto pitää tuhon totaalisuutta käsittämättömänä ja surullisena. Hän ihmettelee myös sitä "vaivannäköä", jolla tuhoamiseen on paneuduttu.

– Tarkoituksena on ilmeisesti ollut tehdä paikka mahdollisimman toimintakyvyttömäksi. Niin paljon hommaa tuossa on ollut, että vähintään puoli tuntia on täytynyt kulua ammattilaiseltakin. En usko, että tällainen on mitään nuorten tekosia, hän pohtii viitaten Facebookissakin käytyihin keskusteluihin.

Vahinkojen suuruutta on tässä vaiheessa vaikea tarkasti arvioida, mutta useammasta tuhannesta eurosta puhutaan.

Yksi surullisimpia asioita on, että myös kerhotilassa säilytetty kirjallisuus heitettiin suurelta osin ulos ja se on nyt pilalla. Joukossa oli muun muassa Reserviupseerikurssien vuosikirjoja aina 70-luvulta saakka.

Silminnäkijähavaintojen ohella nyt toivotaan talkoohenkeä paikkojen kunnostamiseksi. Surkeaa sekasotkua siivotaan kökällä lauantaina 20. toukokuuta alkaen kello 12.

– Talkoisiin toivotaan mukaan kaikkia sukupuoleen, ikään, kuntoon tai sotilasarvoon katsomatta. Kahvia ja makkaraa tarjotaan. Työkaluja ei tarvitse ottaa mukaan. Työhanskat riittävät.

MINNA SALORANTA

Kommentoi
Luetuimmat Etelä-Pohjanmaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Luetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

Lisää Maakunnasta