Tangon talvifestivaali tuo Seinäjoelle tangoaiheisia elokuvia ja konsertteja

SEINÄJOKI

Seinäjoella järjestetään tällä viikolla talvinen tangofestivaali. Tapahtumaan sisältyy konsertteja, elokuvia ja juhlaseminaari. Jälkimmäiseen osallistuvat myös Argentiinan ja Uruguayn suurlähettiläät.

Taustalla on vuosi sitten Seinäjoella perustettu Kansainvälinen tangoakatemia Suomessa ry.

– Yhdistyksemme on uusin jäsen kansainvälisessä tangoverkostossa, joka toimii aktiivisesti. Etelä-Amerikan lisäksi meillä on nyt yhteydet vaikkapa Japanin ja Saksan tangokenttään, yhdistyksen puheenjohtaja, seinäjokelainen Julio Vallejo Medina kertoo.

Hänen mukaansa toiminnan tavoitteena on lisätä kansainvälisen ja suomalaisen tangon vuorovaikutusta.

– Buenos Airesissa ja Montevideossa asuvien tangotaiteilijoiden kanssa vaihtoa on ollut jonkin verran. Nyt haemme jatkoa eteläamerikkalaisista taiteilijoista, jotka ovat jo valmiiksi Euroopassa, Medina selvittää.

Seinäjoella 14.–15. maaliskuuta järjestettävän Talvitangon ilmaistarjontaan sisältyy kolme tangoaiheista elokuvaa Apila-kirjastossa sekä bandoneon-workshop Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistolla.

Päätapahtuma on maksullinen iltakonsertti ravintola Almassa perjantaina 15. maaliskuuta. Konsertin pääesiintyjä on Tango Factorial, jota johtaa Mercedes Krapovickas. Hän on syntynyt Buenos Airesissa, mutta asunut Suomessa yli kaksikymmentä vuotta.

Bandoneonia soittava Krapovickas on esiintynyt laajasti eri puolilla maailmaa. Hänet on hyväksytty myös musiikkia ja sirkusta yhdistävän kanadalaisen taiteilijaryhmän, Cirque du Soleil’n, jäseneksi.

Tango Factorialin muut muusikot ovat Saara Viika, sello ja Ivana Niborski, piano.

Illan toinen yhtye on Raili ja Jussi Peltosen sekä Antti Laasasen muodostama Seinäjoki Trio. Yhtye on osallistunut Cumbre Mundial del Tango -festivaaliin Chilen Valparaisossa ja viimeksi Espanjan Melillassa, missä asiantuntijaraati valitsi pohjalaistrion tapahtuman parhaaksi tangotulkitsijaksi.

Iltakonsertin tanssiosuudesta vastaa nuori chileläinen tanssipari Nadia Tapia Navarro ja Daniel Valenzuela Serra. He toimivat nykyisin tanssinopettajina Helsingissä.

Argentiinalaisen tangon harrastajamäärä Suomessa on kasvanut vauhdilla.

– Helsingissä ja Tampereella järjestetään säännöllisesti milonga-tanssitapahtumia. Jonain päivänä niitä on ehkä myös Seinäjoella. Tangomarkkinoiden ansiosta täällä on olemassa hyvä pohja harrastuksen kasvulle, Julio Vallejo Medina arvioi.

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat