Softengine julkaisee tänään uutta musiikkia

Seinäjokelainen Softengine julkaisee tänään uutta musiikkia. Singlelleen yhtye on antanut nimen Grateful (suom. kiitollinen).

Kappale on kolmas single joulukuussa julkaistulta EP:ltä "From Earth From Ashes From Dust". Albumikokonaisuuden täydentävä toinen EP julkaistaan myöhemmin vuonna 2016.

Grateful-kappaleen syntyyn liittyy laulaja Topi Latukan havahtuminen ihmisten erilaisiin lähtökohtiin maailmassa.

– Kerran yhden illanvieton jälkeen kotona suihkussa kelailin, että miksi on mahdollista että mä voin tuhlata tässä sata litraa puhdasta juomavettä yhdellä suihkukäynnillä ja joku jossain kuolee siihen, kun vettä ei ole juotavaksi. Jossain on ollut ja tulee aina olemaan asiat huonosti ja jossain hyvin, mutta ensimmäisen kerran jotenkin tajusin kuinka överi tää ero oikeesti on, Latukka toteaa yhtyeen tiedotteessa.

– Me esimerkiksi Suomessa eletään ihan paratiisissa ja kaiken maailman turhissa rikkauksissa. Me heitetään läppää että afrikkalainen kuolee, jos mä heitän tämän perunan roskiin ja meidän päivä voi mennä pilalle jos kännykästä loppuu akku. Monet valittaa ja vetää päät täyteen, kun oma elämä tuntuu hankalalta. Me havitellaan koko ajan lisää asioita eikä aina osata arvostaa sitä mitä meillä on, hän lisää.

– Mun mielestä pitää olla vähintään kiitollinen omasta etulyöntiasemasta. Hoitaa omat asiat niin että pysyy kunnossa, positiivisena ja hyvänä muille. Osoittaa sillä kiitollisuutta. Tämän tyylisistä ajatuksista syntyi Grateful, Latukka toteaa vielä.

Grateful-kappaleen voi kuunnella tästä linkistä.

Singlen julkaisun kunniaksi Softengine järjestää faneilleen ympäri maailman Facebook-livestreamin, jossa yhtye soittaa akustisesti kappaleita ja vastailee fanien kysymyksiin.

Livestreamia voi seurata yhtyeen Facebookissa tänään keskiviikkona 2.3. kello 21 alkaen: https://www.facebook.com /softengineband.

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat