Maakunnan uutta ääntä haetaan kirjoituskilpailulla

Eteläpohjalaista kulttuuria pääkaupunkiseudulla vaaliva Helsingin Eteläpohjalaiset täyttää tänä vuonna 75 vuotta ja järjestää juhlavuoden kunniaksi kirjoituskilpailun Eteläpohjalaisuus/Pohjalaisuus Nyt! alle 25-vuotiaille nuorille.

Kolme parasta kirjoittajaa palkitaan rahapalkinnolla. Arviointiraatiin on saatu joukko kirjoittamisen ammattilaisia ja eri aloilla ansioituneita eteläpohjalaisia.

Kirjoituksia ovat arvioimassa kilpailun suojelija, kirjailija Antti Tuuri, Yleisradion journalistisen etiikan päällikkö Riitta Pihlajamäki sekä entinen lehtimies ja järjestöaktiivi Pentti Kurunmäki ja Helsingin Eteläpohjalaisten edustajina toimittaja Hilkka Kotkamaa, eläkkeellä oleva ympäristöneuvos Jaakko A. Ojala sekä yhdistyksen jäsenlehden Plarin päätoimittaja Suvi Lahdenmäki.

– Yhdistys haluaa kilpailulla saada nuorten äänen kuuluviin ja selvittää, millaisia ajatuksia tämän päivän nuorilla on pohjalaisuudesta ja mitä se heille merkitsee, kertoo Jaakko Ojala.

Tyyli ja muoto ovat vapaat, kirjoittaa voi murteella tai kirjakielellä ja suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi. Näkökulma voi olla humoristinen tai asiapitoinen.

– Tärkeintä on henkilökohtaisuus ja omaperäinen ote, toteaa raati.

Kirjoituskilpailuun voi osallistua kuka tahansa alle 25-vuotias, jonka sukujuuret tai asuinpaikka on Pohjanmaalla tai Etelä-Pohjanmaalla.

Kirjoitukset tulee lähettää 15.3. mennessä.

Lisätiedot Helsingin Eteläpohjalaisten verkkosivulta www.helsinginetelapohjalaiset.fi.

Kommentoi

Luetuimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi