Kirjojen suoratoistopalvelu Storytel ostaa kustannusyhtiö Gummeruksen

HELSINKI

Äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu Storytel ostaa kustannusyhtiö Gummerus Kustannuksen, Storytel kertoo tiedotteessa.

Yrityskaupan jälkeen Gummerus jatkaa toimintaansa itsenäisenä osana Storyteliä nykyisen toimitusjohtajan Anna Baijarsin alaisuudessa.

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen kolmanneksi suurin kustantamo. Gummerus julkaisee vuosittain yhteensä noin 200 kotimaista ja käännettyä kirjaa. Gummeruksen kirjailijoihin kuuluvat muun muassa Minna Rytisalo, Selja Anhava, Matti Rönkä, Pauliina Rauhala ja Jussi Adler-Olsen.

–  Yritysosto kertoo Storytelin halusta investoida sisältöihin ja digitalisaatioon suomalaisella kirjamarkkinalla, sanoo Storytelin pääjohtaja Jonas Tellander.

Baijarsin mukaan Gummerus saa uuden omistajan myötä lisää voimia kirjailijoiden työn tukemiseen ja kunnianhimoiseen julkaisutoimintaan.

–  Kustantajana meidän tehtävämme on löytää parhaat keinot kirjailijan ja lukijan kohtaamisen varmistamiseksi. Storytelilla on sellaista digitaalista osaamista ja näkemystä, joka tukee tavoitteitamme, Baijars sanoo.

Gummerus-kustantamolla on runsaat 20 työntekijää. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 7,6 miljoonaa euroa.

Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa kerrota julkisuuteen. Kaupan odotetaan toteutuvan syyskuun lopussa.

Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel on Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu. Se toimii 18 maassa eri puolilla maailmaa. Suomessa Storytel aloitti toimintansa vuonna 2016.

KommentoiSuosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat kulttuuriuutiset


  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat