Jari Halosen Kalevala on töksähtelevää vuoropuhelua ja turkkalaista horkkanäyttelemistä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Kalevala – Uusi aika

Muinaisen ajan myyttisessä Suomessa oli ihmekone Sampo. Nyky-Suomesta löytyy samanniminen yritysjohtaja. Jari Halonen löytää Kalevalasta ahneuden pitkän linjan, mutta paljon muuta jää hämärän peittoon. Töksähtelevän vuoropuhelun, turkkalaisen horkkanäyttelemisen ja amatöörien yhdistelmä takaa epäilemättä elokuvalle kulttimaineen. Sekalaisen ryhmän tutuimpia kasvoja ovat Tommi Eronen ja Ville Tiihonen. Ensiesitys. (Suomi 2013)

TV1 perjantai 30.3. klo 22.00

Magic in the Moonlight

Yhdysvaltalaisen ohjaaja Woody Allenin yksityiselämästä on paha mennä sanomaan, mutta elokuvantekijänä hän on vähintäänkin piiloromantikko. Hohdokas eilispäivä ja järjen ylittävä rakkaus solmiutuvat yhteen tässä romanttisessa komediassa, jossa vakavan linjan taikuri lähtee 1920-luvulla Ranskan Rivieralle todistamaan meediota huijariksi. Kaksikko sai mainiot tulkit Colin Firthistä ja Emma Stonesta. Ensiesitys. (USA 2014)

Yle Teema & Fem perjantai 30.3. klo 12.00

Zootropolis - eläinten kaupunki

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vitsejä ja viittauksia rikoselokuvan klassikoihin: Disneyn animaatioseikkailu on löytötori niin lapsille kuin aikuisille. Vauhtiin päästään, kun poliisipupu Judy saa huijariketun kaveriksi selvittämään eläinkaupungin outoja katoamisia. Värikkään vipellyksen lomassa ehditään romutella joutavia ennakkoluuloja. Edes lampaaseen ei ole karvoihin katsomista. Ensiesitys. (USA 2016)

Nelonen perjantai 30.3. klo 17.45

Pekka Eronen

Kommentoi
Luetuimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat