Hoffman heittelee jäähyväisiä tiedustelun kylmässä maailmassa

Elokuvat

A Most Wanted Man

John Le Carrén vakoiluromaaneissa tiedustelun kylmä maailma puhaltelee keljusti poplarin alle. Turvatonta on olo muutenkin. Rock-kuvilla ja -videoilla uransa aloittanut Anton Corbijn seuraa vakain kuvin kierrettä, jonka Hampuriin saapuva tshetsheenimuslimi laittaa liikkeelle. Avainasemassa on tiedustelun konkari Bachmann, jota Philip Seymour Hoffma n esittää jäähyväisroolin makuisesti. Ensiesitys. (USA 2014)

Yle Teema & Fem perjantai 12.10. klo 21.00

Takers

Ei ihme, että "rosvot ja poliisit" on lastenleikkien ikisuosikki. Vastakkainasettelu on selvä, dramatiikkaa riittää ja raha ratkaisee. Kelpaa aihe aikuisillekin, kuten John Luessenhopin tutunomaisessa, mutta jäntevässä toimintajännärissä. Idris Elba ja Paul Walker kuuluvat ammattirikollisten liigaan, jolle häämöttää normaalia vuosikeikkaa huomattavasti tuottoisampi tilaisuus. Matt Damon ja Jay Hernandez ovat poliiseja. (USA 2010)

Kutonen perjantai 12.10. klo 21.00

The Way Back

Siperiasta on pitkä matka – kaikkialle. Juuri siksi diktaattori Stalin passitti sinne ne toisinajattelijat, joita ei kerinnyt tappaa. Taikka sotavangit, kuten Peter Weirin seikkailussa. Jim Sturgess, Colin Farrell ja Ed Harris kuuluvat monikansalliseen vankijoukkoon, joka päättää uhmata kohtaloa sekä maantiedettä ja karata. Sitä maantiedettä elokuvassa sitten riittääkin niin, että yksilötasolla kehittely jää vähiin. (USA 2010)

Hero perjantai 12.10. klo 21.00

Lisää aiheesta

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat