E-P:n maakuntamuseon kävijämäärä kasvoi – tekstiilitaiteen kapinallinen kiinnosti eniten

SEINÄJOKI

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo kasvatti viime vuonna kävijämääriään. Törnävän museoalueella ja suojeluskuntamuseossa vieraili 2018 noin 13 700 kävijää. Nousua edellisvuoteen oli reilu viitisensataa kävijää.

– Museoalan myönteinen vire näkyy meilläkin, kommentoi vs. amanuenssi-museolehtori Minna Heinonen.

Kivinavetan suosituin näyttely oli viisi kuukautta esillä ollut Ellen Alakannon Kudotut kuvat ja kakkosena tuli kansallispukunäyttely. Suojeluskuntamuseossa eniten kävijöitä kerännyt näyttely oli lähes koko vuoden esillä ollut sota-ajan valokuvia esitellyt Rauhaton mieli.

Seinäjoen taidehalli menetti jonkin verran kävijöitään. Vierailijoita kirjattiin yhteensä noin 9 900, tuhatkunta vähemmän kuin edellisvuonna. Ykkösenä oli Carl Warghin muistonäyttely.

Vaasan kaupunginmuseot keräsi viime vuonna muhkean kävijäpotin. Vierailijamäärä nousi lähes seitsemällätuhannella. Vuonna 2018 kokonaiskävijämäärä oli noin 56 700, kun sitä edellisvuonna laskurit nakuttivat noin 49 800 kävijää.

Suurin voittaja oli Vaasan taidehalli, joka kasvatti vierailijamääräänsä 5 700:sta kävijästä noin 15 400:aan kävijään.

– Kävijämagneetti oli Nick Brandtin näyttely, jonka näki yli 8 000 kävijää, kertoo museopalveluvastaava Jenni Ojalainen.

Kuntsilla kävi noin 11 400 kävijää, mikä on vajaat parituhatta kävijää enemmän kuin edellisvuonna.

– Glitch Art -näyttely veti hyvin. Ykkönen oli Grey Area, jonka kävijämäärään vaikutti toki myös Taiteiden yö.

Vanhan Vaasan museoon houkuteltiin kävijöitä ilmaisella sisäänpääsyllä. Se tepsi: museossa kävi yli 3 800 vierasta. Nousua oli lähes parituhatta kävijää.

– Ajatuksena on, että ilmaista sisäänpääsyä jatketaan myös tänä vuonna, Ojalainen kertoo.

Pohjanmaan museon ja Tikanojan kävijämäärissä oli pudotusta. Pohjanmaan museossa vieraili 2017 kaikkiaan lähes 21 000 kävijää kun viime vuonna luku oli noin 17 000. Tikanojalla pudotusta oli parituhatta kävijää.

Vuonna 2017 avattu Jääkärit-näyttely oli esillä Pohjanmaan museossa toukokuuhun saakka ja keräsi ison kävijämäärän, lähes 9 000 kävijää vuoden 2018 puolella. Eero Nelimarkan näyttelyn näki noin 5 700 vierasta.

– Tikanojan suosituin oli Päähineet-näyttely. Myös lokakuussa avautunut von Wright -näyttely veti hyvin.

Kommentoi




Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi






  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat