Artturi Leinosen palkinto jaetaan kahdelle kulttuurivaikuttajalle

Artturi Leinosen palkinto jaetaan tänäkin vuonna kahden tahon kesken. Toinen palkitaan elämäntyöstään, toinen yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kulttuurin keinoin.

Esa Honkimäelle myönnetään elämäntyöpalkinto. Lapuan kulttuurijohtajan tehtävästä vuodenvaihteessa eläköitynyt Honkimäki on ollut keskeinen henkilö Vanhan Paukun kulttuurikeskuksessa, sen kehittäjänä ja aikaansaajana.

– Esa Honkimäkeä kuvataan usein sanoilla Paukun sydän. Honkimäki on aikaansaaja, joka liikkuu taustalla ja on harvoin itse esillä aikaansaannostensa rinnalla, vaikka hyvin voisi. Palkinto kiittää Honkimäkeä vuosikymmenten aikana tehdystä työstä lapualaisen ja eteläpohjalaisen kulttuurin saralla, palkinnon jakanut päätoimittaja Satu Takala kuvaili juhlapuheessaan.

Artturi Leinosen palkinnon toinen saaja on Kulttuurikollektiivi Silta, joka on alueella yhteiskunnallinen vaikuttaja kulttuurin keinoin.

– KultSi, kuten lempinimi kuuluu, toimii aktiivisesti ja nappaa kiinni merkittävistä aiheista. Aiheet voivat olla vaikeitakin, kuten koulukiusaaminen, mutta niihin tarttuminen auttaa yleisöä avartamaan ajatteluaan. KultSi on monimuotoinen ja monipuolinen, eri-ikäisiä ihmisiä yhdistävä silta, Satu Takala perustelee.

Kumpikin palkinnon saaja vastaanottaa 2 500 euroa.

Ilkan pronssinen kulttuurikilpi myönnetään tänä vuonna Jyllinkosken sähköpuistolle ja sähkölaitosmuseolle. Etelä-Pohjanmaan informaatiotekniikan museoyhdistys on tehnyt arvokasta työtä vanhan kulttuurimiljöön elävöittämiseksi ja entisöimiseksi.

Leinosen juhlassa myönnetään perinteisesti myös Etelä-Pohjanmaan Lehtiseuran jakama Aaretti-stipendi. Tänä vuonna palkinnon saa Maaseudun Tulevaisuus -lehden pääkirjoitustoimittaja Heikki Tuuri. Työllään hän on ollut välittämässä maa- ja metsätalouteen liittyvää uutisointia laajasti koko Suomeen.

Artturi Leinosen juhla järjestettiin tänä vuonna Seinäjoen kaupunginteatterissa.

TERO HAUTAMÄKI

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat