Alajärven Nelimarkka-museo ylitti viime vuonna kävijätavoitteensa

Alajärven Nelimarkka-museon viime vuodelle asetettu 6 500 kävijän tavoite ylittyi.

Nelimarkka-museossa vieraili viime vuoden aikana yli 5 900 kävijää. Kun mukaan lasketaan Villa Väinölän ja Villa Nelimarkan kävijät, nousee luku lähes 7 200 kävijään, mikä on yli 300 enemmän kuin edellisvuonna.

Koululaisryhmiä museossa vieraili vuoden aikana 120. Nelimarkka-Rahasto tukee Etelä-Pohjanmaan alueen koulujen museovierailuja korvaamalla oppilaiden bussikyydin museolle ja takaisin. Tuki koululaiskyyteihin jatkuu myös kuluvana vuonna.

Nelimarkka-residenssissä vieraili 14 taiteilijaa eri puolilta maailmaa. Taiteilijat järjestivät kaikille avoimia työpajoja ja luentoja. Myös kaksi Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun finalistia työskenteli residenssissä vuonna 2018.

Villa Väinölän toiminta käynnistettiin pitkän remontin jälkeen keväällä. Väinölän näyttelyohjelman avasi Marja Kolun vuorovaikutteinen näyttely ja muotokuvatyöpaja Kasvoista kasvoihin. Näyttelyn lisäksi Väinölässä järjestettiin erilaisia pop up -tapahtumia ja avoimia ovia.

Keväällä 2019 museossa nähdään Arvi Mäenpään miniatyyrejä eteläpohjalaislähtöisen yrittäjän ja lääkintäneuvoksen Juhani Ahon keräämästä kokoelmasta. Loppukeväästä Nelimarkka-museossa, Villa Väinölässä, Villa Nelimarkassa ja kirjaston näyttelysalissa on esillä suuri kansainvälinen japanilaisen taiteen näyttely.

Kesällä museossa esitellään koskenkorvalaisen lasitaiteilijan Minna Tuohisto-Kokon teoksia.

Tällä hetkellä Nelimarkka-museossa on esillä Polarit – isä ja tytär -näyttely, joka esittelee rinnakkain isä Oiva ja tytär Tarja Polarin teoksia.

Kommentoi
Suosituimmat kulttuuriuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat