Virkamies joutui rajun hyökkäyksen kohteeksi Ilmajoen hallituksessa – Varakansanedustajasta tehtiin väkivaltailmoitus

Kuntapoliitikko, varakansanedustaja Juha Mäenpää (ps.) Ilmajoelta on saanut kutsun väkivaltailmoitusta koskevaan kuulemiskokoukseen. Kuulemisessa selvitellään hänen käytöstään sekä kunnanhallituksen että valtuuston kokouksessa marras- ja joulukuussa Ilmajoella.

Kuulemiskokous pidetään 14. tammikuuta kunnanhallituksen kokouksen yhteydessä. Mäenpäälle postitetun kutsun perässä on kunnanhallituksen puheenjohtajan Timo Tuomikosken (kok.) nimi.

Syy kuulemiseen syntyi marraskuisessa hallituksen kokouksessa, jossa Mäenpää oli solvannut hallinto- ja talousjohtaja Mika Sillanpäätä sanallisesti. Sillanpää teki väkivaltatilanteesta tai sen uhasta ilmoituksen kunnan työsuojelupäällikölle.

Ilmoituksen mukaan Mäenpää oli täräyttänyt hallinto- ja talousjohtajalle kesken kokouksen: "Turpa kiinni senkin saatanan räkänokka".

Työsuojelupäällikkö toteaa kuulemisilmoituksessa kuulleensa ja todenneensa, että Mäenpää on toistanut samanlaisen sanallisen ilmaisun myös valtuustossa 16. joulukuuta.

Kuulemiskutsua perustellaan kuntalailla, jonka mukaan luottamushenkilön tulee edistää kunnan ja sen asukkaiden parasta sekä toimia luottamustehtävässään arvokkaasti.

Kuntalaki sanoo, että jos luottamushenkilön epäillään syyllistyneen toimessaan virkarikokseen tai muuten menetelleen siinä velvollisuuksiensa vastaisesti, kunnanhallituksen on vaadittava häneltä selitys.

Mäenpää on myöntänyt tuskastuneensa kokouksessa, jossa hänet jyrättiin. Kyse oli hänen mukaansa siitä, että valtuustokauden alussa oli sovittu kunnanhallituksen varapuheenjohtajan paikka perussuomalaisille. Hän oli vaatinut paikan palauttamista perussuomalaisille.

Mäenpää voi antaa selvityksensä kirjallisena ennen kuulemistilaisuutta tai viimeistään kuulemistilaisuudessa. Hänellä on oikeus käyttää tilaisuudessa avustajaa.

Hallinto- ja talousjohtaja on tehnyt asiasta tutkintapyynnön myös poliisille sekä ilmoittanut työterveyshuoltoon väkivaltatilanteesta. Poliisin tutkintakynnys ei ylittynyt.

PIRKKO LEHTIMÄKI

Jutun kommenttiketju on poistettu 9.1. kello 22.45 epäasiallisten viestien takia.

Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu