Työntekijä löysi kaupan kassajärjestelmästä aukon – vei kieroilla tempuilla 16 454 euroa

Laihialaisen kaupan kassatyöntekijä jäi kiinni törkeästä kavalluksesta ja väärennyksestä. Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet tänään ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Laihialainen 41-vuotias nainen toimi kaupassa sekä kassatyöntekijänä että myyntiosastolla. Naisen rikollinen toiminta alkoi vuonna 2010, ja sitä jatkui seuraavat neljä vuotta. Tuona aikana hän vei vuosittain joitakin tuhansia euroja kassasta rahaa. Rahasummat liikkuivat 1 700–4 400 euron välillä.

Nainen vei rahat kahta keinoa käyttäen: Tekonsa peittääkseen nainen löi kassaan erilaisia tuotepalautuskoodeja, jotta näyttäisi siltä, että asiakas on palauttanut tuotteen ja saanut rahat takaisin. Todellisuudessa tuotetta ei palautettu, ja nainen piti rahat itse. Nainen piti myös muistivihkoa palautuskoodeista. Tämän lisäksi nainen haki toiselta kassalta käytettyjä pullonpalautuskuitteja ja otti kassasta kuitteja vastaavan rahasumman itselleen.

Naisen tekemät perusteettomat tuotepalautustositteet ovat olleet osana kaupan kirjanpitoa ja antaneet näin väärän kuvan yrityksen myynnistä.

Laihialaisnainen jäi kiinni teostaan keväällä 2014 kaupan sisäisessä tarkastuksessa.

Teon motiivi ei selvinnyt oikeudessa. Nainen myönsi tekonsa, mutta piti sitä tavallisena kavalluksena.

Syyttäjä vaati naiselle kahdeksan kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta, mutta oikeus tuomitsi naisen törkeästä kavalluksesta ja väärennyksestä kuudeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

JENNI MÄKELÄ

Kommentoi

Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi