UUSI ILKKA

Ilkka

Topless-parturille tyrmäys PAMista – Hävyttömän käytöksen pelätään yleistyvän

Tampereelle suunnitellulla topless-parturilla voi olla haitallisia sivuvaikutuksia koko parturi-kampaamo-alaan, arvioi Palvelualojen ammattiliitto PAM.

PAMissa ollaan huolestuneita siitä, että yläosattomissa parturointi saattaisi pahimmillaan lisätä parturi-kampaajien kokemaa seksuaalista häirintää koko toimialalla.

PAMin järjestöjohtaja Niina Koivuniemen mukaan jo nyt etenkin miesasiakkaiden aiheuttama seksuaalinen häirintä on yleistä.

– Sinänsä hauska idea, mutta riskejä tässä on. Pelkään sitä, että se lisää seksuaalista häirintää. Tiedän, että parturi-kampaajilla on ollut tämä ongelma asiakaskunnassa jo aikaisemminkin. Jotkut asiakkaat käyttäytyvät todella törkeästi, Koivuniemi sanoo.

Lievimmillään parturi-kampaajiin kohdistuva seksuaalinen häirintä on ehdottelua, mutta Koivuniemen tietoon on tullut jopa tapauksia, joissa miesasiakkaat ovat tyydyttäneet itseään olleessaan naistyöntekijän parturoitavana.

– Parturi-kampaajille voi tulla sellaisia miesasiakkaita, jotka eivät kunnioita sitä ammattia, jota he tekevät.

Koivuniemi on huolestunut etenkin niiden parturi-kampaajien osalta, jotka ovat kokeneet työssään seksuaalista häirintää.

– Ei ole mielekästä provosoida tällaista käytöstä lisää, Koivuniemi toteaa.

JOHANNA JUUPALUOMA / LÄNNEN MEDIA

Kommentoi

Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi


  • Uutiset
  • Urheilu