Poliisihallitus haluaa kieltää Veikkaukselta vain aggressiivisen markkinoinnin

HELSINKI

Poliisihallitus ei halua kieltää kaikkea Veikkauksen pelien markkinointia vaan vain aggressiivisen markkinoinnin, kertoo arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho.

Laihon mukaan Veikkaus ei ole hillinnyt markkinointiaan useista kehotuksista huolimatta. Hänen mukaansa Veikkauksen pelien markkinointi on nykyisin kaupoissa päällekäyvää ja asiakkaita kaikkialla ympäröivää. Tämä tuottaa Laihon mukaan vaikeuksia etenkin ihmisille, joilla on riippuvuusongelmia pelaamisen kanssa.

Veikkaus kertoi aiemmin tänään, että Poliisihallitus on kieltämässä pelien markkinoinnin myyntipaikkojen kassoilla ja infopisteissä.

Laihon mukaan Poliisihallitus päätyi lähettämään Veikkaukselle aggressiivisen markkinoinnin kieltävän kirjeen, koska "nätti puhe" ei ole tehonnut.

–  Veikkauksen toimet ovat meidän huomautuksistamme huolimatta olleet täysin päinvastaisia. He ovat lisänneet uudentyyppisiä markkinoinnillisia keinoja, viimeksi feissareita, Laiho sanoi STT:lle.

Feissarit markkinoivat edustamansa tahon tuotteita henkilökohtaisesti ihmisille esimerkiksi kauppojen aulatiloissa.

Laihon mukaan Veikkauksen markkinointi ympäröi esimerkiksi suurissa marketeissa asioivia ihmisiä kaikkialla, kun sen tuotteita markkinoidaan feissarien ohella kylteillä, äänitetyillä mainoksilla ja näyttöruuduilla. Myös markettien kassat on kyllästetty erilaisilla Veikkauksen mainoksilla, ja lisäksi myyjätkin saattavat aktiivisesti tarjota asiakkaille sen tuotteita.

–  Tässä on kysymys päällekäyvästä, häiritsevästä ja aggressiivisesta markkinoinnista, Laiho sanoo.

–  Veikkauksella on oikeus jakaa tietoa peleistään, mutta se ei saa olla omnipresenttistä, Laiho tiivistää.

Veikkauksen varatoimitusjohtaja Olli Sarekoski sanoo kiellon tulleen yllätyksenä. Veikkauksen tulkinnan mukaan arpajaislaki sallii Loton kaltaisten pelien mainonnan lottokuponkien myyntipisteissä.

Sisäministeriö on juuri aloittamassa arpajaislain uudistamista. Asiasta tehtiin viime hallituskaudella selvitys, jonka perusteella lakia on määrä uudistaa.

STT

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat kotimaan uutiset

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat