Mies puukotti entistä puolisoaan ja vahingoitti lapsiaan kadulla Helsingissä - myös puolison ystävä sai puukosta

STT

Vuonna 1985 syntyneen miehen epäillään puukottaneen entistä puolisoaan ja tämän miespuolista ystävää kadulla Santavuorentiellä Helsingin Haagassa. Vammoja saivat myös epäillyn ja ex-puolison kolme kouluikäistä lasta. Uhrit eivät ole hengenvaarassa, ylikomisario Jonna Turunen kertoi STT:lle.

Veriteko tapahtui iltapäivällä Santavuorentie 6:n edessä. Paikalla olleen Lehtikuvan kuvaajan mukaan rakennuksen kohdalla oli tuoreita verijälkiä.

Samassa osoitteessa toimii Ankkurin Lastensuojelupalvelujen yksikkö. Ilta-Sanomat kirjoitti sunnuntaina, että poliisi olisi eristänyt lastensuojelun tilat, mutta Turunen ei vahvistanut eikä kieltänyt tietoa. Hän ei myöskään ottanut kantaa siihen, olivatko osalliset lastensuojelun asiakkaita.

– Lastensuojeluasiat ovat meillä salassa pidettäviä, Turunen sanoi.

"Ex-puolisoon kohdistuvat teot ikävän tyypillisiä Suomessa"

Poliisi oli sunnuntaina vaitonainen tutkimuksesta. Epäilty tekijä oli vielä kahdeksan maissa illalla karkuteillä. Poliisi kuitenkin tietää hänen henkilöllisyytensä ja etsi häntä aktiivisesti sunnuntai-iltana. Poliisin arvion mukaan miehestä tuskin on vaaraa ulkopuolisille.

– Epäilty teko kohdistui ex-puolisoon, tämän ystävään ja pariskunnan lapsiin, eli epäillyn lähipiiriin, Turunen avaa asiaa.

Poliisi ei sunnuntaina halunnut tarkentaa, minkä ikäisiä uhreiksi joutuneet lapset ovat, minkä tyyppisiä vammoja he saivat, tai onko epäilty poliisille ennestään tuttu. Myöskään teon motiivi ei vielä ollut selvillä.

– Uhreja on päästy kuulemaan alustavasti. Motiivi on selvityksessä ja sen osalta tutkinta jatkuu.

Turunen toteaa, että rikos sinällään valitettavasti ei ole erikoinen.

– Ex-puolisoon kohdistuvat väkivallanteot ja lähisuhdeväkivalta muutenkin on Suomessa ikävän tyypillistä, Turunen toteaa.

Haagan seurakunnan Huopalahden kirkko tarjosi sunnuntai-iltana tukea tapauksen järkyttämille ihmisille.

Poliisi tutkii tapahtunutta kahtena tapon yrityksenä ja useana törkeänä pahoinpitelyn yrityksenä. Tapauksesta tiedotetaan lisää maanantaina.

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat