Pariskunnan tililtä lähti 500 euroa käsin kirjoitetulla lapulla – Kuvalinkki: tällainen paperi meni pankissa läpi

Pohjanmaan poliisi kertoo, että reilu kolmekymppistä lapualaismiestä epäillään väärennyksestä ja petoksesta kummallisessa rikosvyyhdissä.

Miehen epäillään murtautuneen joulukuussa paikallisen perheen yritykseen ja vieneen sieltä mukanaan muun muassa tilitietoja ja perheen pankin palvelukortin.

Tämän jälkeen miehen epäillään marssineen pankkiin tekaistun valtakirjan avulla ja nostaneen uhrin tililtä 500 euroa. Mies väitti työskentelevänsä yritykselle ja nostavansa palkkarahojaan.

Asiasta ensimmäisenä uutisoinut MTV julkaisi juttunsa yhteydessä kuvan paperilapusta, jolla rahat oli nostettu. MTV:lle asiaa kommentoinut uhri hämmästeli, miten tökerösti kirjoitettu paperilappu on voinut mennä pankissa läpi.

Pankista kerrotaan MTV:lle, että käsinkirjoitettu valtakirja olisi käypä, jos siinä ilmenisi pankki, jolle valtakirja on osoitettu sekä tilinumero – ja allekirjoituksen tulisi täsmätä pankin hallussa oleviin allekirjoitusnäytteisiin.

MTV:n mukaan huijausasiakirjassa luki vain tilinumero ja valtuudet nostaa 500 euroa.

Rikoskomisario Sakari Palomäki Pohjanmaan poliisilaitokselta kertoo Ilkan ja Pohjalaisen verkkotoimitukselle, että rikoksesta epäiltyä on kuultu ja tämä on tunnustanut tekonsa.

– Asia on selvitetty ja tapaus etenee aikanaan syyttäjälle, Palomäki sanoo.

Varastettu summa on palautettu uhrille.

Lue Maikkarin juttu , josta löytyy kuva paperilapusta.

JUHA VAINIO

Kommentoi

Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi