Nyt tärähti! Auton parkkeeraus meni pahasti pieleen K-marketin pihassa – Kuvasta tuli nettihitti

K-market Kärjen parkkipaikalla Seinäjoella tärähti voimalla perjantaina, kun henkilöauto osui parkkipaikan pihalla olevaan betoniporsaaseen. Auto päätyi iskun voimasta betoniporsaan päälle.

Ohikulkija otti erikoisesta näystä kuvan, ja se lähti leviämään sosiaalisessa mediassa.

Kuvasta näkee, kuinka henkilöauto lepää betoniporsaan päällä ilman, että renkaat koskettavat maata.

Paikallisen K-market Kärjen kauppias Heikki Finnilä sanoo, että hänen tietojensa mukaan kukaan ei loukkaantunut rytäkässä, joka tapahtui noin kello 14 jälkeen iltapäivällä.

– Aika kauan autoa yritettiin saada betoniporsaan päältä pois, Finnilä sanoo ja viittaa hinausautoon, jonka avulla auto lopulta vietiin pois paikan päältä.

Kuvassa näyttää siltä, että betoniporsas olisi keskellä parkkipaikkaa. Kauppias sanoo, että todellisuudessa betoniporsaan (kuvasta katsottuna) vasemmalla puolella on nurmikkoalue. Sitä ei vain helposti huomaa, kun päällä on kevyt lumipeite.

– Kesällä kukaan ei yritä ajaa nurmialueen puolelle, kun se on näkyvillä. Ja toisaalta, kun sataa paljon lunta, lumi aurataan penkoiksi nurmialueelle, jolloin asiakkaat eivät myöskään aja betoniporsaan vasemmalle puolelle.

Finnilän mukaan nurmialuetta tuskin tullaan aitaamaankaan sillä silloin lumen auraaminen vaikeutuisi. Hän muistuttaa, ettei kaupan parkkialue ole kaupan vaan erillisen huoltoyhtiön vastuulla.

Tavoitimme auton omistajan puhelimitse. Mies sanoo, että vaimo oli autolla matkalla K-marketin pankkiautomaatille, kun epäonninen törmäys sattui. Matala betoniporsas oli jäänyt huomaamatta.

– Se on tosiaan aika matala, ja oliko vielä vähän lumen peitossa. Auto meni romuksi, auton omistaja, seinäjokelainen mies sanoo.

Mies harmittelee, ettei betoniporsaan päälle ollut kiinnitetty erillistä liikennemerkkiä, joka varoittaisi autoilijoita betonimöhkäleestä.

Miehen mukaan vaimo oli järkyttynyt törmäyksestä, mutta selvisi ilman fyysisiä vammoja. Auto sen sijaan vaikutti hänen mukaansa olevan lähes lunastuskuntoinen.

– Öljyä tulee paljon pohjasta. Kiikun kaakun, että selvitäänkö pelkällä öljypohjan rikkoutumisella, vai onko moottorikin mennyt. Maanantaina selviää, kuinka kävi.

JUHA VAINIO

Kommentoi

Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi