Ajokeli jatkuu erittäin huonona iltaan asti maan keskiosissa – Itä-Suomessa lumisateet viivästyttävät kesärajoituksiin siirtymistä

HELSINKI

Maan keskiosissa sankat lumisateet ovat haitanneet ajoliikennettä. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuomisen mukaan huono ajokeli jatkuu iltaan asti.

Ilmatieteen laitoksen varoitus erittäin huonosta ajokelistä oli iltapäivästä voimassa vielä Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Huonosta ajokelistä varoitus on annettu Etelä-Savoon, Pirkanmaalle, Etelä-Pohjanmaalle, Pohjanmaalle, Keski-Pohjanmaalle, Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosiin.

Tuomisen mukaan lunta voi kertyä maan keskiosaan päivän aikana jopa 15 senttiä. Lisäksi tuuli voi paikoin olla puuskittaista.

Pohjois-Savon ely-keskus kertoi aamulla, että lumisateet viivästyttävät kesärajoituksiin siirtymistä Itä-Suomessa. Rajoitukset pyritään vaihtamaan säätilanteen salliessa perjantaihin mennessä.

Yksi ihminen kuoli henkilöauton ja jakeluauton yhteentörmäyksessä

Huono sää on näkynyt yön ja aamun aikana muun muassa useina ulosajoina. Jyväskylässä sattui lisäksi vakavampi onnettomuus, kun yksi ihminen kuoli henkilöauton ja jakeluauton yhteentörmäyksessä. Aamuinen onnettomuus tapahtui vajaa kaksi kilometriä Vaajakosken ABC-huoltoasemalta pohjoiseen valtatie 9:llä, kertoi päivystävä palomestari Kalle Hakamäki.

Onnettomuuden syy ei vielä iltapäivällä ollut tiedossa. Päivystävän palomestarin mukaan alueella oli satanut räntää ja tie oli varsin sohjoinen.

Ajoneuvojen kyydissä ei ollut muita kuin kuljettajat. Hakamäen mukaan jakeluauton kuljettaja ei loukkaantunut.

Liikenne oli poikki onnettomuuspaikan kohdalla muutaman tunnin ajan, mutta se avattiin liikenteelle jälleen aamupäivän aikana.

Parkanossa Pirkanmaalla puolenyön jälkeen täysperävaunurekka päätyi kyljelleen ojaan Kolmostiellä, mutta kuljettaja ei loukkaantunut. Poliisin mukaan sää oli onnettomuushetkellä tuulinen, räntää satoi ja tienpinta oli sohjoinen.

Pirkanmaalla sattui varhain aamulla toinenkin onnettomuus, kun Hämeenkyrössä henkilöauto suistui ulos tieltä ja törmäsi puuhun ennen aamukuutta. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Keski-Suomessa Keuruulla niin ikään pakettiauto ajoi ulos auraamattomalta ja sohjoiselta tieltä aamuviiden aikaan. Ulosajossa vältyttiin loukkaantumisilta. Lisäksi Muuramen Kinkomaantiellä sattui kahden henkilöauton peräänajokolari aamukuuden aikaan. Yksi onnettomuudessa mukana olleista loukkasi niskojaan, poliisi kertoi.

Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla Nelostie meni kokonaan poikki pariksi tunniksi, kun rekka suistui puoli neljän aikaan liukkaalla tiellä ojaan ja kaatui kyljelleen. Tästäkin selvittiin poliisin mukaan ilman loukkaantumisia.

Pyhäjärvellä sattui ennen kuutta toinenkin onnettomuus, jossa henkilöauto kiepsahti katolleen Emolahdentiellä. Kukaan ei loukkaantunut.

Ylipainehallin katto oli vaarassa sortua Jyväskylässä

Jyväskylässä teitä on aurattu koko aurauskaluston voimin viime yöstä asti. Jyväskylän kaupungin mukaan runsas lumimäärä on hidastanut työntekoa ja viimeiset katujen auraukset voivat venyä myöhäiseen iltaan.

Jyväskylässä jouduttiin myös laskemaan ylipainehalli katolle kerääntyneen raskaan lumikuorman vuoksi. Kortesuolla sijaitsevan Vehkahalli-nimisen hallin katto on ollut vaarassa sortua maanantaina alkaneen rankan lumisateen takia.

Kaupungin tiedotteen mukaan hallin kaikki harjoitusvuorot jouduttiin perumaan perjantai-iltapäivään asti.

Etelä-Savon Puumalassa lumi puolestaan kallisti kymmeniä puita Lietvedentielle. Lisäksi tielle oli kaatunut muutama puu, Etelä-Savon pelastuslaitos kertoi aamulla.

STT

STT
Lisää aiheesta

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat