IL: Poliisi ryhtyy tutkimaan HKScanin sikokohua – video: lihatalo vastasi ohikulkijan väitteisiin sikojen kaltoinkohtelusta julkaisemalla tallenteen tilanteesta

HKScanin sikojen kohtelu on johtanut ainakin kahteen poliisin esiselvitykseen, kertoo Iltalehti.

Rikoskomisario Tomi Repo Hämeen poliisilaitokselta kertoo lehdelle, että poliisi on aloittanut esiselvityksen väitetystä sikojen huonosta kohtelusta HKScanin Forssan tehtaalla.

Hämeen poliisille tehtiin torstaina myös Facebook-päivitykseen liittyvä rikosilmoitus kunnianloukkauksesta. Rikosilmoituksesta uutisoi Forssan lehti.

Kohu sikojen kohtelusta alkoi, kun Maarit Auranen kirjoitti Facebook-päivitykseen puuttuneensa tehtaalla tapahtuneeseen eläinten kohteluun.

Lenkillä ollut Auranen kertoo katselleensa, kun tehtaan lastauslaiturilla purettiin kolmikerroksista täysperävaunullista rekkaa sioista. Hän väittää kuulleensa lastauslaiturilla miehen karjumista ja sikojen huutoa. Auranen vaati miestä lopettamaan.

HKScan on kiistänyt väitteet sikojen epäasiallisesta kohtelusta. Yhtiön mukaan henkilökunta, kuljetusyrittäjä ja valvova eläinlääkäri eivät ole huomanneet normaalista poikkeavaa tapahtumaa eläinten purkamisen aikana.

HKScan julkaisi videon purkutilanteesta Twitterissä.

–Videossa ei ole mitään epäasiallista. Siat kulkevat autosta ulos rauhallisesti ja maata haistellen. Kuljettajan toiminta on rauhallista ja esimerkillistä, toteaa Eviran Forssan yksikön johtava tarkastuseläinlääkäri HKScanin tiedotteessa.

 

Edit. 2.11. kello 11.12: Uutisen kertoi ensin Iltalehti, ei Iltasanomat, kuten jutussa aiemmin luki.

Jaana Mattila

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat