Kaikkonen haluaa selvittää, voidaanko väärin toimineille hoivayrityksille asettaa yhteisösakko ja tilapäinen kielto voitonjaolle

HELSINKI

Keskusta haluaa selvityksen siitä, voidaanko väärin toimineille hoiva-alan yrityksille antaa muita sanktioita mahdollisten sopimussanktioiden lisäksi. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kysyy, voidaanko esimerkiksi pahoista hoivapalveluvelvoitteiden laiminlyönneistä asettaa esimerkiksi yhteisösakko ja tilapäinen kielto voitonjaolle.

Kaikkosen mielestä oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) tulisi ryhtyä asiassa ripeästi toimiin ja selvityttää tarvittavat lakimuutokset.

–  Törkeästi toimineiden yritysten pitäisi kantaa vastuuta myös siitä, millaisen vahingon ne ovat aiheuttaneet hoiva-alan houkuttelevuudelle työpaikkana, Kaikkonen sanoo kannanotossaan.

Kaikkosen mukaan vaikuttaa siltä, että yritysten voittoja on kasvatettu suurella riskillä inhimillisen ja laadukkaan hoidon kustannuksella.

–  Tällaista ei pidä hyväksyä. Lisäksi joutuu kysymään, onko sama meininki päällä myös vammaispalveluissa.

Kaikkosen mielestä esille tulleiden laiminlyöntien selvitys tulisi aloittaa pikaisesti erityistarkastuksilla, joiden kustannukset tulisi sälyttää yhtiöiden itsensä vastuulle.

HS: Esperi Care sulkee nuorille vammaisille tarkoitetun osaston Helsingissä

Hoivayhtiö Esperi Care sulkee nuorille vammaisille tarkoitetun osaston Helsingissä tarkastuskäynnillä paljastuneiden epäkohtien takia, uutisoi Helsingin Sanomat.

Esperi Yhteiselon yhden osaston sulkemisen taustalla on kaksi kaupungin tekemää tarkastuskäyntiä, kertoo sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Juha Jolkkonen lehdelle.

Kaupungille on tullut puutteista palautetta omaisilta. Siksi yksikköön tehtiin yllätystarkastus ja sen perään toinen sovittu tarkastuskäynti tällä viikolla. Jolkkosen mukaan epäkohtia havaittiin tiloissa, apuvälineissä, henkilömitoituksessa ja laadussa. Koulutettuja työntekijöitä ei ollut hänen mukaansa riittävästi.

Yhteiselossa on lyhytaikaisessa hoidossa vammaisia ja kehitysvammaisia lapsia ja nuoria aikuisia. Alle 18-vuotiaiden osasto jää auki, mutta nuorten aikuisten osasto suljetaan maanantaina toistaiseksi.

Esperi Care on tiedottanut omaisille perjantaina sulkemisesta. Kaupunki selvittää, tarvitseeko osa asiakkaista korvaavia paikkoja.

Esperi Care nousi otsikoihin aiemmin, kun sosiaali- ja terveysalan lupavirasto Valvira päätti keskeyttää Esperin hoivakodin toiminnan Kristiinankaupungissa useiden epäkohtien takia.

STT

STT
Lisää muualla

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat