Helsinkiläinen opiskelijaravintola Unicafe luopuu naudanlihan käytöstä

HELSINKI

Helsinkiläinen opiskelijaravintola Unicafe poistaa naudanlihan tarjonnastaan. Unicafen viisi toimipistettä luopuu naudanlihasta ensi helmikuussa.

–  Tämä on yksi tehokkaimmista tavoista pienentää hiilijalanjälkeämme, perustelee Unicafen liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki tiedotteessa.

Unicafen omistava Ylva ilmoittaa, että muutos vähentää Ylvan ravintolaliiketoiminnan raaka-aineiden hiilijalanjälkeä 11 prosenttia vuodessa.

Unicafe-ravintolat myyvät päivittäin noin 10  000 lounasta. Unicafen käyttämästä lihasta 15 prosenttia on nyt nautaa.

Ylvan omistavat Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan opiskelijat.

Yle kertoo, että muun muassa Turussa ja Tampereella opiskelijaruokaloita pyörittävä Ju venes ei ole luopumassa naudanlihasta. Opiskelijaruokalat jatkavat Ylen mukaan naudanlihan tarjoamista myös Jyväskylässä ja Lappeenrannassa.

Kommentoi











Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat kotimaan uutiset





  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat