Akavan Fjäder: Omaehtoinen opiskelu työttömyysturvalla voi laajentua

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder on tyytyväinen siitä, että hallitus keskiviikkona kuuli työmarkkinajärjestöjen huolia ja viestikin oli suhteellisen hyvin mennyt perille.

– Työttömyysturvan uudistus menee nyt eteenpäin aktivointimallilla. Me olemme arvostelleet sitä, että työttömän oma aktiivinen työnhaku ei merkitse mitään siihen, saako omavastuupäivät nollattua.

– Mutta meitä tyydyttää se, että omaehtoinen opiskelu työttömyysturvalla voisi laajentua työryhmätyön jälkeen. Myös muita asioita hallitus katsoo yhdessä työmarkkinajärjestöjen kanssa. Osa on kuulemisia, osa työryhmätyötä ja osa kolmikantaista valmistelua, Fjäder sanoo.

Hallitus lupasi myös nollatuntityösopimusten ongelmille työryhmävalmistelua.

– Jos ihmisellä ei ole monta työtuntia, niin onko hänellä oikeus irtisanoutua? Minun mielestäni olisi, ilman että tulee karenssia työttömyysturvaan. Järjettömyydet pitää karsia, Fjäder sanoo.

Fjäder pitää hyvänä myös sitä, että hallitus lupasi kaivaa lisää määrärahoja työttömien aktivointiin.

– Kyllä siinä pitää olla tarpeeksi määrärahoja, että kaikki saavat yhdenvertaiset palvelut eikä kukaan kärsi sen takia, ettei palveluja ole saatavilla.

Akavan hallitus keskustelee työllisyyspaketin tilanteesta keskiviikkona iltapäivällä.

– Pitää katsoa kokonaisuutta. Siinä on hyviä ja huonoja asioita, mutta kyllä nyt pitää päästä eteenpäin. Me panostamme niihin asioihin, joihin koemme, että pitää saada muutosta, Fjäder linjasi.

AKI TAPONEN/LÄNNEN MEDIA

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu
  • Videosarjat