34-vuotias nainen sai yllättävän kaveripyynnön Facebookissa - Hetken kuluttua KRP otti yhteyttä ja paljasti karmean tiedon

Tammikuu 2016. Nainen, 34, saa Facebookissa kaveripyynnön.

Ruotsalainen laivainsinööri Jason S Manning haluaa tutustua. Hän kertoo äitinsä olevan ruotsalainen ja isänsä kuubalainen.

Manning sanoo olevansa työmatkalla, tällä kertaa Nigeriassa. Edellinen työkomennus Egyptissä loppui joulukuussa 2015. Manning huoltaa ja korjaa isoja laivoja sekä sukellusveneitä.

Hän kertoo pohjalaisnaiselle, että hänen lompakkonsa varastettiin Egyptissä. Lompakossa oli ollut rahaa 21 000 euroa eikä hänellä ole rahaa maksaa hotelliaan Nigeriassa.

Nainen lähettää Manningille tuhat euroa.

Miehen laivakomennus viivähtää Nigeriassa. Hän saa siellä toisen, pidemmän komennuksen, jonka tarkoitus on kestää heinäkuun loppuun.

Koska Manning oli kuitenkin tehnyt ensimmäisen laivasopimuksensa Ruotsissa, hänen palkkansa lähetettiin sinne. Ruotsalaisinsinööri on jälleen pulassa Nigeriassa – ja hän pyytää rahallista apua pohjalaisnaiselta.

Manning kertoo saavansa toisesta Nigeria-komennuksestaan 650 000 euroa ja on lähettänyt ne kuriirin, herra G. O. Clarkin, avulla naiselle. Manning haluaa osoittaa olevansa todellinen ja luotettava.

Rahanlähetyksessä tulee kuitenkin ongelmia. Rahat jäävät Saksan rajalle, ja naisen täytyy lähettää rahaa "sertifikaattia" varten.

Kevään aikana Manning ilmoittaa myös korjanneensa väärin jonkin moottorin, joka hänen täytyy korvata. Hän joutuu pyytämään jälleen rahallista apua naiselta.

Naisen mukaan hän on käyttänyt Manningin avustamiseen omia rahojaan yli 100 000 euroa ja ottaa myös 50 000 euron lainan.

Manning ja nainen puhuvat puhelimessa useita kertoja. Naisella on miehen puhelinnumero. Ruotsalaismies on lähettänyt hänelle myös viestin, jossa on kopio tämän ruotsalaisesta passista.

Viime vuoden heinäkuussa nainen lähettää laivainsinöörille jälleen 15 000 euroa. Maksun saajana on Alhaji Sakponba Road ja viestikentässä viitteenä Manning.

Keskusrikospoliisi on yhteydessä pohjalaisnaiseen ja tiedustelee rahasiirroista Nigeriaan. Keskustelut poliisin kanssa johtavat siihen, että nainen tekee rikosilmoituksen Manningista.

Hän kertoo tehneensä useita tilisiirtoja Manningille Nigeriaan ja epäilee tulleensa niissä petetyksi.

Nainen kertoo myös Manningille poliisin ottaneen yhteyttä. Nainen saa selville, että miehellä on useita petossivuja netissä.

Manning ei kuitenkaan lopeta yhteydenpitoa. Hän ilmoittaa naiselle olevansa edelleen jumissa Nigeriassa ja saaneensa uuden, noin miljoonan euron arvoisen komennuksen Ghanaan, jonne hän ei kuitenkaan pääse.

Nainen yrittää houkutella huijarin Suomeen, jotta saisi tämän vastuuseen teostaan.

Pohjalaisnainen arvioi lähettäneensä Manningille tilisiirtoina yhteensä 165 000 euroa Nigeriaan.

Poliisitutkinnassa selvisi, että asianomistajaa harhautettiin luomalla keksitty profiili ja henkilöllisyys, jolle oli luotu virallisen näköisiä dokumentteja. Samoja valokuvia on käytetty useissa valeprofiileissa ja taustatarinoissa netissä, vain eri nimiä käyttäen.

Tekijä jää tuntemattomaksi ja tutkinta keskeytetään toistaiseksi.

JAANA MATTILA

Kommentoi
Luetuimmat kotimaan uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi

  • Uutiset
  • Urheilu